«Τα πρωτόκολλα ήρθαν για να μείνουν» | μεγάλη συμμετοχή στην Γ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων

Με επιτυχία και μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κισαμου, χθες 22 Ιουνίου, στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο.
Τη συνάντηση, πλαισιώσαν στο επιμορφωτικό σκέλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης, η Προϊσταμένη Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, Σταυρούλα Μαρακάκη καθώς και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Κώτσογλου.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Βερναδάκης, ο οποίος έκανε αναφορά στα οικονομικά και πεπραγμένα της Ένωσης τον τελευταίο χρόνο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης και στη νέα προσπάθεια της Ένωσης, με τη δημιουργία μικρών βίντεο, τα οποία απεικονίζουν ανθρώπους από το εξωτερικό που ζουν στην Κίσαμο, να παρουσιάζουν σημεία της περιοχής, σε διάφορες γλώσσες. Τα βίντεο αυτά είναι ελεύθερα προς κοινοποίηση και δημιουργούνται με σκοπό την προσέλκυση τουριστών.

Τον λόγο πήρε ο γραμματέας της Ένωσης, Κώστας Περράκης, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα της οικονομικής ετήσιας συνεισφοράς, από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, καθώς υπάρχουν έτοιμες ιδέες προς υλοποίηση που για να ολοκληρωθούν, απαιτείται να είναι όλοι πιο ενεργοί.
Στόχος του Δ.Σ όπως είπε: «είναι οι δράσεις να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα και ουσιαστική βοήθεια στα μέλη της Ένωσης ενώ αν δεν υπάρχει συμμετοχή, η Ένωση θα καταργηθεί και πρώτη σκέψη είναι να δημιουργηθεί κλειστή ομάδα επιχειρηματιών».

Ακολούθησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αντώνης Σταθόπουλος, που αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου και της Ένωσης καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ξεκινώντας το επιμορφωτικό σκέλος της εκδήλωσης, ο κ. Κώστσογλου τόνισε ότι: «Τα πρωτόκολλα ήρθαν για να μείνουν και εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε τους κανόνες, για να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα γίνεται».
Έπειτα, μέσα από παρουσίαση έκανε γνωστή την ανοδική πορεία του τουρισμού κατά τα τελευταία 10 έτη, φτάνοντας στο σήμερα που η τουριστική κίνηση, άρχισε να φθίνει λόγω κορωνοϊού.

«Η Κίσαμος, δεν είναι το κέντρο του κόσμου. Η Περιφέρεια ότι κάνει, το κάνει για όλους τους Δήμους. Ο κάθε Δήμος όμως είναι υποχρεωμένος να προωθήσει το δικό του τουριστικό προϊόν. Να αναδείξει τη δική του περιοχή και τα ξεχωριστά της σημεία. Χρειάζεται προσπάθεια από όλους μας», είπε σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Περράκη, που έκανε αναφορά για ανεπαρκή συμμετοχή των ξενοδόχων στις δράσεις της Ένωσης.

Πιστοποιητικό Health first και εκπαίδευση από την Περιφέρεια Κρήτης

Ο κ. Κώτσογλου διαχώρισε και εξήγησε στους παρευρισκόμενους, τι είναι το Health first, το οποίο για να το παραλάβει το εκάστοτε κατάλυμα, απαιτείται να διαβάσει το ΦΕΚ για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έπειτα να απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις, για να λάβει το σήμα πιστοποίησης.

Σχετικά με τη δωρεάν εκπαίδευση που παρέχει η Περιφέρεια Κρήτης, με τίτλο «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2)- Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε  Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς Τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό τουρισμό, Εστίαση», τόνισε ότι η διάρκεια είναι 4 ημέρες. Αφορά συγκεκριμένη εκπαίδευση ενώ παρουσίασε λεπτομερώς τη διαδικασία εγγραφής αλλά και το πρόγραμμα για κάθε ημέρα.

Την εκδήλωση έκλεισαν ο κ. Νικολακάκης και η κ. Μαρακάκη, που αναφέρθηκαν στα νέα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα και τι ισχύει για την εστίαση των ξενοδοχείων.
Ιδιαίτερα τονίστηκε η νόσος των λεγεωνάριων, η απαιτούμενη συντήρηση που πρέπει να γίνεται στις δεξαμενές των καταλυμάτων αλλά και η συντήρηση στα κλιματιστικά.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 15808 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη