ΣΥΡΙΖΑ: «CISCO, ένας πλουσιοπάροχα αμειβόμενος χορηγός»

«Μία ακόμη φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σκάνδαλο. Αυτό της σύμβασης για την τηλεκπαίδευση του Υπουργείου Παιδείας με την εταιρεία CISCO (WEBEX)», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τονίζει ότι «ένα χρόνο σύσσωμη η αντιπολίτευση απαιτούσε από την κα Κεραμέως τη δημοσιοποίηση της εν λόγω σύμβασης».

Και συνεχίζει:

«Μόλις σήμερα και επειδή πιέστηκε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Νίκο Φίλη, επέλεξε να βγάλει από το συρτάρι της τη σύμβαση και να την αναρτήσει στο site του Υπουργείου αποφεύγοντας να την παρουσιάσει επίσημα στο κοινοβούλιο.

Η παραπάνω τακτική της βέβαια δεν είναι τυχαία. Για μεγάλο διάστημα η Υπουργός παρουσίαζε τη CISCO ως μεγάλη ευεργέτρια καθότι παρείχε ΔΩΡΕΑΝ τις υπηρεσίες της. Η σύμβαση βέβαια διαψεύδει τα λεγόμενα της Υπουργού αποκαλύπτοντας πως η συνεργασία του ελληνικού δημοσίου με την εταιρεία θα μας κοστίσει κοντά στα 2εκ ευρώ.

Το χειρότερο όμως είναι (όπως η ίδια η σύμβαση αποκαλύπτει) ότι μετατρέπει τα προσωπικά δεδομένα μαθητριών, μαθητών και εκπαιδευτικών σε πεδίο εμπορικής εκμετάλλευσης και επεξεργασίας από ιδιωτικές εταιρίες. Εκμεταλλευόμενο λοιπόν το Υπουργείο την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα εδώ και ένα χρόνο δίνει στη CISCO ως φιλοδώρημα τα προσωπικά μας δεδομένα προς πώληση.

Τελικά στο νεοφιλελεύθερο σύμπαν τίποτε δεν είναι δωρεάν. Ούτε η «δωρεάν» παιδεία».

Μοιραστείτε την είδηση