ΣΥΡΙΖΑ Χανίων | επιστροφή στα σχολεία χωρίς μέτρα προστασίας

Καυστική κριτική, για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, εκφράζει μέσα από ανακοίνωση, το ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, αναφέροντας:

«Στο 1 ο χτύπημα του κουδουνιού, στις 14 Σεπτέμβρη 2020 σε αντίστοιχο δελτίο τύπου σημειώναμε: «Οι φωνές της λογικής για μια ακόμη φορά δεν εισακούστηκαν. Ούτε σκέψη για αραίωση των μαθητών στις τάξεις, ούτε λόγος για αναζήτηση αιθουσών, προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, ούτε πρόβλεψη για έκτακτη χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό ή το Ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης».

Η κυβέρνηση αποφάσισε για την Δευτέρα 11 Γενάρη 2021 το δεύτερο χτύπημα του κουδουνιού στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, μετά από την αναστολή της λειτουργίας τους τον Νοέμβριο, χωρίς τίποτα να έχει αλλάξει, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Με απόλυτα δική της την ευθύνη, δεν προτίθεται να εφαρμόσει τα μέτρα που προτείνονται από το κόμμα μας, τους ειδικούς επιστήμονες και τους εκπαιδευτικούς.

Ούτε λόγος για τμήματα με λιγότερους μαθητές, για μικρότερο και εναλλασσόμενο ωράριο, για τακτικά δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές που συμβιώνουν με ευπαθή ή ηλικιωμένα άτομα, ούτε ουσιαστική προτεραιότητα εμβολιασμού σε εκπαιδευτικούς, ούτε λόγος για αναπροσαρμογή – μείωση της ύλης, για επανάληψη εκείνης που διδάχθηκε στην τηλεκπαίδευση, για αναβολή της τράπεζας θεμάτων. Τίποτα από όλα όσα λέγαμε τότε, τίποτα από όλα όσα επικαιροποιούμε σήμερα δεν συζητώνται καν.

Παράλληλα συνεχίζεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή σε αυτήν των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Οι συνέπειες της αδιάφορης κυβέρνησης σε αυτό το φαινόμενο, τείνουν να στιγματίσουν την κοινωνία μας και τα πιο αδύναμα μέλη της για πολύ καιρό.

Χρειαζόμαστε τα σχολεία ανοικτά με εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων, προκειμένου να μην οδηγηθούμε ξανά σε ένα νέο και πιο επώδυνο κλείσιμο τους. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας είναι τεράστιες. Είναι σαφές πια ότι στην Παιδεία καθώς και στην διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία αλλά και στα Πανεπιστήμια χρειάζεται άλλη πολιτική. Καλούμε ξανά και σήμερα, εκπαιδευτικούς, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση να διατηρήσουν την ελπίδα ζωντανή και να αντιταχθούν απέναντι σε μια κυβέρνηση που ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τη διασφάλιση της υγείας των

Μοιραστείτε την είδηση