ΣΥΡΙΖΑ Αποκορώνου | ενέργειες για τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή – προτάσεις

Με αφορμή την έξαρση της πανδημίας στην Κρήτη και ιδιαίτερα στον Δήμο Αποκορώνου το τελευταίο διάστημα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αποκορώνου, ζήτησε και συναντήθηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου, με τον δήμαρχο Χαράλαμπο Κουκιανάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με σκοπό την ενημέρωση για τις ενέργειες αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης από πλευράς δήμου, αλλά και την κατάθεση προτάσεών προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο κος Κουκιανάκης, διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες για την ύπαρξη ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα του Δήμου και αναφέρθηκε λεπτομερώς στη συνεργασία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς (Κέντρο Υγείας, Κοινωνικές Υπηρεσίες κλπ.) καθώς και στην εφαρμοζόμενη εποπτεία τήρησης των μέτρων από την αστυνομία.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, προτάθηκαν:

– Η εντατικοποίηση των τεστ, με έμφαση στις δημόσιες υπηρεσίες και τις σχολικές μονάδες του δήμου.

– Μία ισχυρή ενημερωτική καμπάνια προς τα χωριά, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης, αλλά και απέναντι στον κοινωνικό ρατσισμό που επικρατεί απέναντι στους νοσούντες, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να κρύβουν το γεγονός, εκθέτοντας σε κίνδυνο τον κοινωνικό τους περίγυρο.

– Η μεγαλύτερη εμπλοκή των τοπικών συμβουλίων, σε θέματα αρωγής των ευάλωτων ομάδων. Τα τοπικά συμβούλια, εκ θέσεως γνωρίζουν τις ανάγκες σε κάθε χωριό χωριστά και μπορούν να συνδράμουν στο έργο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.

– Η λειτουργία “Γραφείου Covid-19” με σκοπό την ενημέρωση και στήριξη των δημοτών σχετικά με την πανδημία, επιφορτισμένο παράλληλα, με την οργάνωση και προώθηση όλων των απαραίτητων συνεννοήσεων και διαδικασιών για τον εμβολιασμό συνδημοτών μας (πχ μοναχικοί ηλικιωμένοι κ.α.) οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, αναδεικνύοντας τη χρησιμότητα του εποικοδομητικού διαλόγου σε ζητήματα που αφορούν τον Αποκόρωνα.

Μοιραστείτε την είδηση