Σύψας | «αν υπάρξουν αυξημένα κρούσματα από πανηγύρια, θα απαγορευτούν»

Συνέντευξη στην οποία έκανε εκτενή αναφορά για τα μέτρα προστασίας και τη διοργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως πανηγύρια, έδωσε στον realfm 97,8 ο Νίκος Σύψας, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος.

«Για τα πανηγύρια υπάρχουν κανόνες, επιτρέπονται με όρους. Εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, αν γίνει ένα ατύχημα, δηλαδή σε ένα μεγάλο πανηγύρι έπειτα από 10 μέρες δούμε 100 κρούσματα, δυστυχώς μπορεί να απαγορευτούν. Καλό είναι και για τους επαγγελματίες που ζουν από αυτά, αυτοί πρώτοι να προστατέψουν το προϊόν τους. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπονται τέτοιες εικόνες με 200 άτομα πάνω στην πίστα γύρω γύρω, ο ένας πάνω στον άλλον», είπε συγκεκριμένα.

Σχετικά με τα εισαγόμενα κρούσματα ανέφερε ότι «αυτό είναι κάτι που το περιμέναμε, όταν αποφασίσαμε σαν κοινωνία ότι θα ανοίξουμε τον τουρισμό για να μην καταστρέψουμε την οικονομία μας, περιμέναμε και τα εισαγόμενα κρούσματα. Με ανησυχεί αλλά είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Και τα νούμερα είναι ελεγχόμενα, αλλά και το σύστημα επιτήρησης που έχουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό λειτουργεί. Άρα πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενα τα πράγματα. Δεν υπάρχει ένα νούμερο, αλλά αν δούμε ότι έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα από μια χώρα, θα «κλείσουμε» τη χώρα, όπως έγινε με τη Σερβία».

Μοιραστείτε την είδηση