Συνέδριο Ομαδικής Ψυχοθεραπείας στην ΟΑΚ | συμμετοχές από όλο τον κόσμο

Διεθνές Συνέδριο Ομαδικής Ψυχοθεραπείας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Σε αυτή την ιδιαίτερη χρονική περίοδο που διανύουμε, έχοντας τόσους περιορισμούς, αλλά και ανάγκη ζωής και επικοινωνίας, το Κέντρο Ψυχοδραματικών Συναντήσεων Αθηνών διοργάνωσε για 4η συνεχή φορά το Διεθνές Συνέδριο Ομαδικής Ψυχοθεραπείας μέσω του Ψυχοδράματος «4th Hellenic Summer Psychodrama Academy».

Η συνάντηση συνέδρων από όλο τον κόσμο έγινε στον φιλόξενο χώρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας στο Κολυμπάρι. Κατά τη διάρκεια της επταήμερης παραμονής τους οι σύνεδροι, πιστοί στα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, προσπάθησαν επιτυχώς να συνυπάρχουν και να επικοινωνήσουν. Κάτι το οποίο ακουγόταν ουτοπικό λίγους μήνες πριν. 

Παρουσιάσεις για την ψυχοθεραπευτική πρόληψη των ψυχικών συνεπειών της πανδημίας, βιωματικές ομάδες καθώς και υποστηρικτικές ομάδες ήταν στην επιστημονική ατζέντα του Συνεδρίου. Κάποιες από τις βιωματικές ομάδες έγιναν σε ανοιχτό χώρο στους Αρμένους και στα Νεριανά. 

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε επιτυχώς και όπως τόνισε ο υπεύθυνός του, Στυλιανός Λαγαράκης -ιατρός, ομαδικός ψυχοθεραπευτής, ψυχοδραματιστής- «εστιάσαμε στην απλότητα στην ανθρωπιά και στην αγάπη. Ήταν ένα Συνέδριο γεμάτο ζωή και σεβασμό σε αυτή!». 

Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με τραγούδια  της γνωστής ηθοποιού και παρουσιάστριας Νάντιας Κοντογεώργη, εστιασμένα στον έρωτα για ζωή. 

Οι σύνεδροι αποχαιρέτησαν το Νομό Χανίων γεμάτοι ευγνωμοσύνη διότι αυτή την ιδιαίτερη χρονική περίοδο έζησαν τη φιλοξενία, τη ζεστασιά της ζωής της Κρήτης και επιστρέφουν στις πατρίδες τους αισιόδοξοι και χαρούμενοι! 

Μοιραστείτε την είδηση