«Συναγερμός» στην Καβάλα | 24 κρούσματα σε εργοστάσιο

24 κρούσματα εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο κρέατος στην Καβάλα, έπειτα από στοχευμένους ελέγχους του ΕΟΔΥ, με τους ασθενείς να μεταφέρονται σε ξενοδοχείο καραντίνας και το εργοστάσιο να βάζει αναγκαστικό λουκέτο.

Σύμφωνα με το Kavalapost, ο «συναγερμός» σήμανε όταν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της περιοχής. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα των τεστ «έδειξαν» 24 κρούσματα, όλοι σχεδόν ασυμπτωματικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως χθες έγιναν έλεγχοι σε 122 υπαλλήλους του εργοστασίου και μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων, έγινε σύσταση από τις αρχές στους ιδιοκτήτες για κλείσιμο του εργοστασίου.

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στην Καβάλα, μίλησε τον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

Νέο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή κι έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων. Στο μεταξύ, το μεσημέρι του Σαββάτου το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επιβεβαίωσε 2 επιπλέον θετικά δείγματα από συγγενικά πρόσωπα ήδη γνωστών κρουσμάτων, τα οποιά αφορούν σε παιδιά ηλικίας 13 και 17 ετών. 

Στην όλη διαδικασία δεν εμπλέκεται το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Εκεί, αναμένονται τα αποτελέσματα τριών «ύποπτων» δειγμάτων τα οποία όμως, σύμφωνα με τη Διοίκηση, δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία.

Μοιραστείτε την είδηση