Σύλληψη για εμπρησμό και δικογραφίες | Κίσαμος

Στη σύλληψη ενός άνδρα 78 ετών, για πρόκληση εμπρησμού από αμέλεια, σε έκταση 2,5 στρεμμάτων με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλάτος του Δήμου Κισσάμου Χανίων, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, χθες 23 Ιανουαρίου.

Ο φερόμενος ως δράστης ομολόγησε την πράξη του και κατ’ εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου προχώρησε στον σχηματισμό Δικογραφίας και για τρεις ακόμα πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στις περιοχές Δραπανιάς Κισσάμου, στο χωριό Κάντανος και στην περιοχή Σπίνα του Δήμου Καντάνου Σελίνου, στις 22 Ιανουαρίου, των οποίων τα αίτια διερευνώνται από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας.  

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για εκτάσεις που κάηκαν από εμπρησμό με πρόθεση ή από αμέλεια, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους εμπρηστές, όπως αυτόφωρη διαδικασία, ποινή φυλάκισης, χρηματική ποινή, διακοπή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, κήρυξη καμένης περιοχής ως αναδασωτέας με ταυτόχρονη απαγόρευση βόσκησης, καθώς και Διοικητικά πρόστιμα.

Μοιραστείτε την είδηση