Στον Λιβανό Βολουδάκης, Μυλωνάκης και Χριστουλάκης | χρηματοδότηση για άρδευση της Δυτικής Κισάμου

Με αντικείμενο την άρδευση της Δυτικής Κισάμου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, του Υφυπουργού Γιάννη Οικονόμου, του Δημάρχου Κισάμου Γιώργου Μυλωνάκη, του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Κισάμου Θεόφιλου Χριστουλάκη και του Βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη.

Ο κ. Βολουδάκη, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

<<Θέσαμε το ζήτημα της χρηματοδότησης του αγωγού σύνδεσης των γεωτρήσεων στο Κολένι με τη Δυτική Κίσαμο, όπως είχαμε συζητήσει στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο Δημαρχείο Κισάμου.

Ως βάση της συζήτησης χρησιμοποιήθηκε μια πρώτη αποτύπωση του προτεινόμενου έργου που έγινε από τον Προιστάμενο Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ Μάρκο Πατρελάκη. Το έργο εκτιμάται από το Δήμο Κισάμου στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ αν ο υφιστάμενος αγωγός Κολένι – Καστέλι μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά ή 8,5 εκατομμύρια αν θα χρειαστεί να κατασκευασθεί και το τμήμα Κολένι – Καστέλι.

Σκοπός, όπως είναι γνωστό, είναι η άρδευση των περιοχών της Γραμβούσας, του Πλατάνου αλλά και των Λουσακιών, οι οποίες έχουν μεγάλες δυνατότητες αύξησης της αγροτικής τους παραγωγής. Σημειώσαμε ότι το έργο μπορεί στο μέλλον να συνδεθεί με το σύστημα των φραγμάτων του Δήμου Πλατανιά (Ταυρωνίτη, Σεμπρωνιώτη, Ντεριανού) τα οποία όταν κατασκευασθούν θα λύσουν το συνολικό αρδευτικό πρόβλημα του νομού.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε και εναλλακτικό έργο άρδευσης του Πλατάνου, το οποίο αξιοποιεί χειμερινά επιφανειακά νερά της περιοχής του Σφηναρίου και το οποίο είχε υποβληθεί ως πρόταση από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Κισάμου.

Ο Υπουργός είδε κατ’αρχήν θετικά το αίτημά μας για χρηματοδότηση του αγωγού, ενώ ο Υφυπουργός ανέλαβε να διερευνήσει τον προσφορότερο τρόπο χρηματοδότησης και να μας ενημερώσει σχετικά εντός 20 ημερών.

Θα παρακολουθώ τη διαδικασία μέχρι την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, και περαιτέρω ως την υλοποίησή του>>.

Μοιραστείτε την είδηση