Στον «αέρα» οι καρναβαλικές εκδηλώσεις | έντονες αντιδράσεις από Δήμους και Πολιτιστικούς Συλλόγους

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι είναι η κατάσταση και σε πολιτικό επίπεδο πλέον, καθότι πριν λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για ανατροπή στο σχεδιασμό, τις προετοιμασίες και το εορταστικό πρόγραμμα, για περισσότερες από 40 πόλεις σε όλη την Επικράτεια.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται διευκρινίσεις και επίσημες ανακοινώσεις αν και οι κατά τόπους Καρναβαλικές Επιτροπές των Δήμων και των Πολιτιστικών Συλλόγων έχουν στην κυριολεξία «ανέβει στα κάγκελα» περιγράφοντας ως υπερβολική και ανεκδιήγητη την πολιτική απόφαση.

Ο πρώην Δήμαρχος Κισάμου, Θοδωρής Σταθάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις, αναφέρει συγκεκριμένα στο facebook και ζητά άμεσα να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει:

Διαφωνώ με την απόφαση: «ότι θα περιμένουμε απόφαση από το Υπουργείο Υγείας». Δημοτικό Συμβούλιο και όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι θα αποφανθούν. Διαφορετικά η θέση μου είναι, η παρέλαση των αρμάτων να γίνει κανονικά…

Κανονικά στην Παλαιόχωρα

Πριν από λίγο πραγματοποίθηκε έκτακτη συνέλευση στην Παλαιόχωρα και η απόφαση ήταν ξεκάθαρη:

«Ο Σύλλογος Παλαιοχωρίτικου Καρναβαλιού, σαν μη κερδοσκοπικός αυτόνομος σύλλογος μετά από έκτακτη συνέλευση που συγκροτήθηκε στις 27/02/20 και ώρα 13:30, τα μέλη του συλλόγου ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ της κανονικής διεξαγωγής του Καρναβαλιού στις 29/02/20 στις 18:30, όπως και στις 1/03/20 στις 20:00 το κάψιμο του καρνάβαλου και στις 2/03/20 στις 11:00 τα κούλουμα στην παραλία του Γραμένου».

Εμείς σαν σύλλογος θεωρούμε ότι δεν συντρέχει λόγος, χιλιάδες κόσμου να στερηθούν την συγκεκριμένη μέρα και την χαρά του Καρναβαλιού. Σε μία μικρή επαρχία της Κρήτης η συγκεκριμένη υγειονομική οδηγία, δεν έχει δεν έχει ούτε λογική, ούτε ουσιαστική υπόσταση.

Στέλιος Φιωτοδημητράκης – πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίτικου Καρναβαλιού

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι στην εν λόγω λίστα που περιλαμβάνει περισσότερες από 40 πόλεις στη χώρα, δεν αναφέρεται κάπου «ακύρωση» για το Κισαμίτικο Καρναβάλι.

Μοιραστείτε την είδηση