Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων ο Μαρκογιαννάκης | αντιπυρική περίοδος

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κρήτης και ειδικός σύμβουλος της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης , συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Κοπάση και κ. Κουκλινό. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους για την πορεία της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου καθώς η συζήτηση για ζητήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία.

Οι 3 τους συνομίλησαν με τον Διοικητή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Μαρκουλάκη καθώς και με αξιωματικούς και πυροσβέστες, οι οποίοι τους επικοινώνησαν τα εξαιρετικά στατιστικά στοιχεία της επίδοσης για την μέχρι σήμερα αντιπυρική περίοδο, και τους ενημέρωσαν για την καθημερινή επίβλεψη 2 πυροσβεστών στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν στο νέο επιχειρησιακό κέντρο εντός του κτιρίου, και τους έγινε σύντομη παρουσίαση των νέων, υπερσύγχρονων τεχνολογικών συστημάτων για την πρόληψη και την καταστολή ακραίων φαινομένων, και γεγονότων που χρήζουν την παρέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος. Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης του υπάρχοντος στόλου με βραχιονοφόρο όχημα.

 Μετά την επίσκεψη, ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν συμβάλλει στην επιτυχή, μέχρι σήμερα, φετινή αντιπυρική περίοδο καθώς και για τη γενικά εξαιρετική εικόνα που επιδεικνύει το Πυροσβεστικό Σώμα στα Χανιά, που εμπνέει ασφάλεια στους πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Είναι δε πολύ σημαντικό ότι δίδεται έμφαση στην πρόληψη, μέθοδος η οποία έχει  οδηγήσει στα σημερινά αποτελέσματα Διαπιστώνω με μεγάλη ικανοποίηση ότι υπάρχει πολύ υψηλό αίσθημα ευθύνης απ’ το σύνολο των αξιωματικών και των πυροσβεστών αλλά και μια πολύ καλή συνεργασία ανάμεσα σε όλα τα πυροσβεστικά κλιμάκια της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Η Πολιτεία από τη μεριά της, είναι υποχρεωμένη να παρέχει τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να διευκολύνει το Σώμα να συνεχίσει να λειτουργεί υποδειγματικά.»

Μοιραστείτε την είδηση