Στην Ελλάδα τα γυρίσματα μεγάλης γαλλικής παραγωγής | με την υποστήριξη του ΕΟΤ

Στην Αθήνα και την Αίγινα, αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας «On sourit pour la photo» («Χαμογελάστε για τη φωτογραφία»), με την υποστήριξη του ΕΟΤ.
Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά στο Παρίσι, το 2021.

Πρόκειται για υψηλού επιπέδου κινηματογραφική παραγωγή, με σκηνοθέτη τον αγαπημένο του γαλλικού κοινού Francois Uzan και πρωταγωνιστές τους δημοφιλείς ηθοποιούς Jacques Gamblin και Pascale Arbillot.

Τα γυρίσματα της κομεντί «On sourit pour la photo» θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες και θα πραγματοποιηθούν σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα, σε ανερχόμενες γειτονιές της Αθήνας, όπως ο Κεραμεικός και το Παγκράτι, καθώς και σε χώρους πολιτισμού, όπως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Μέσα από την ταινία, το ελληνικό τουριστικό προϊόν θα γίνει περισσότερο γνωστό στη γαλλική αγορά αλλά και σε διεθνές επίπεδο καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, οι Γάλλοι θεατές που θα δουν την ταινία θα είναι πρεισσότεροι από 10 εκατομμύρια.
Προβολές θα γίνουν επίσης στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, την Ισπανία κ.α.

Στο πλαίσιο αυτό, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας παραγωγής Benjamin Phuong Dung (Line Producer), Φένια Κοσοβίτσα (Line Producer) και Χριστίνα Λεκάκη (Production Coordinator).

Από την πλευρά του, ο κ. Φραγκάκης βεβαίωσε ότι ο ΕΟΤ θα βρίσκεται στο πλευρό της παραγωγής για οποιαδήποτε διευκόλυνση απαιτηθεί από τους τοπικούς φορείς του τουριστικού κλάδου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά και στο στάδιο της προώθησής της.

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Thierry είναι συνταξιούχος. Νιώθει μεγάλη νοσταλγία κοιτάζοντας παλιές φωτογραφίες της οικογένειάς του, και είναι σίγουρος ότι τα καλύτερα χρόνια της ζωής του είναι πίσω του. Αντίθετα, η γυναίκα του, η Claire, έχει περισσότερη δύναμη από ποτέ, και έχει την εντύπωση ότι έχει χάσει πολλά πράγματα στην πάροδο των χρόνων και θέλει επιτέλους να απολαύσει τη ζωή. Το ζευγάρι δεν έχει πια πολλά να μοιραστεί…

Όταν η Claire αποφασίζει να ανακοινώσει στον Thierry ότι θέλει να χωρίσει, αυτός οργανώνει ένα ταξίδι για όλη την οικογένεια ώστε να αναβιώσει τις πιο όμορφες διακοπές που έχουν ζήσει σαν οικογένεια: τις διακοπές του 1998 στην Ελλάδα.

Ο Thierry πιστεύει ότι αυτό το ταξίδι θα είναι η ευκαιρία αναζωπυρωθεί το πάθος τους, αλλά στην Claire λέει ότι ο στόχος του ταξιδιού είναι να ενημερώσουν τα παιδιά τους για το διαζύγιο. Τα παιδιά όμως, η Karine και ο Antoine, δεν είναι πια παιδιά, δεν θέλουν να ξυπνήσουν νωρίς για να επισκεφτούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ή να ακούν τα κηρύγματα των γωνιών τους όλη μέρα…

Υπό αυτές τις συνθήκες, ξεκινά αυτό το αξέχαστο ταξίδι στην Ελλάδα, όπου πολλές εκπλήξεις περιμένουν την οικογένεια!

Μοιραστείτε την είδηση