Στατική μελέτη εντός του σχολικού έτους και 250.000€ για άμεσες επισκευές | λύκεια Κισάμου

Η μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου που στεγάζει τα Λύκεια στην Κίσαμο – που θα ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας σχολικής χρονιάς – είναι αυτή που θα ρυθμίσει την ταχύτητα των εργασιών αλλά και το χρονοδιάγραμμα έτσι όπως το έθεσε προ ημερών ο υφυπουργός παιδείας, βουλευτής Χανίων, Βασίλης Διγαλάκης.

Στη συνάντηση μεταξύ των μαθητών, της δημοτικής αρχής, εκπροσώπων των συλλόγων γονέων και απλών πολιτών, ο κ. Διγαλάκης επισήμανε πολλές φορές ότι υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση να προχωρήσουν οι εργασίες αναμόρφωσης του σχολικού συγκροτήματος στην Κίσαμο.

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης το γεγονός ότι ενώ οι μαθητές ζήτησαν μετ’ επιτάσεως το ραντεβού με τον υφυπουργό παιδείας, ωστόσο περιορίστηκαν σε μια – δυο παρεμβάσεις κυρίως για τις ελλείψεις σε θέρμανση και στεγανότητα του κτιρίου.

Σε πρώτη φάση θα εκταμιευθούν 250.000 ευρώ για τις επισκευές που απαιτούνται και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτίριο.

Σύσσωμη η Δημοτική αρχή ωστόσο ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και την παρουσία του, τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Κίσαμο προκειμένου να συνομιλήσει με τους μαθητές και τους ενδιαφερόμενους, για το ζήτημα που έχει τεθεί σχετικά με τις σχολικές εγκαταστάσεις, που οδήγησε τις προηγούμενες μέρες τους μαθητές σε κατάληψη.

Πριν τη συνάντηση μάλιστα ο υπουργός, ο δήμαρχος και ο πρώην δήμαρχος Κισάμου, κι ενώ έκαναν δηλώσεις στην τηλεόραση, προκλήθηκε ένταση μεταξύ του κ. Μυλωνάκη και του κ. Σταθάκη με βασικό θέμα την τοπογραφική μελέτη στην έκταση που στεγάζει τα κτίρια των δύο σχολείων.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1478 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης