Σολομός με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας

Αγόρασα σολομό, χωρίς να έχω σκεφτεί πως θα τον μαγειρέψω. Η έμπνευση ήρθε κάπου στις 10 το βράδυ και αφού το πείραμα πέτυχε, το μοιράζομαι μαζί σας.

Υλικά:

2 φέτες σολομός (περίπου 450γρ.)
Μισή κόκκινη πιπεριά
Μισή πράσινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο ή βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι ή μισό κουταλάκι μπούκοβο, θυμάρι
2 κουταλιές μουστάρδα
Μισό ποτηράκι λευκό κρασί
1 κουταλιά μέλι
Χυμό από μισό λεμόνι
Μισό κουτάλι πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε για 2 λεπτά τα λαχανικά όλα μαζί.

Έπειτα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, βάζουμε αλάτι, πιπέρι ή μπούκοβο, θυμάρι, πάπρικα, 1 κουταλιά μέλι, ντομάτα και τοποθετούμε από πάνω τον σολομό να πάρει τα αρώματα από τα λαχανικά που συνεχίζουν να σοτάρονται.

Τον αφήνουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τον αφαιρούμε. Καλό θα είναι να τον γυρίσουμε και να τον αφαιρέσουμε από το τηγάνι με λαβίδα καθώς είναι πολύ μαλακός και υπάρχει κίνδυνος να «σπάσει».

Προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε λίγο ακόμη, περιμένοντας να εξατμιστεί.
Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας μουστάρδα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν με την σάλτσα μας.

Βγάζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ταψί, από πάνω τον σολομό και τέλος, περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.

Σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω – κάτω, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και άλλα 5 λεπτά στον αέρα, στους 160.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο, ζουμερός, με υπέροχο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση.


Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 16800 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη