Σκέρτσος | άνοιγμα της εστίασης και επαναλειτουργία σχολείων – καταστημάτων των Απρίλιο

Αισιόδοξος φαίνεται να είναι ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, σε ότι αφορά το άνοιγμα της αγοράς αλλά και την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας το μήνα Απρίλιο, καθώς όπως τόνισε, τα δωρεάν τεστ που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση, βοηθούν σε αυτό.

Ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ανέφερε αρχικά πως «η συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης. Τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα», τονίζοντας ότι πρόκειται για αποτελεσματικά οικιακά τεστ, ώστε κάθε πολίτης να έχει έλεγχο της υγείας του.

Όσον αφορά στο άνοιγμα της αγοράς, είπε: «Μαζί με τα τεστ, φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου».
Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να αρθούν, για να μπορέσει να δοθεί «ανάσα» στην οικονομία αλλά και προς βελτίωση της ψυχολογίας των πολιτών.

Τέλος, αναφέρθηκε στην βελτίωση των καιρικών συνθηκών, που θα είναι καθοριστικός παράγοντας για την αποκλιμάκωση των μέτρων, λέγοντας: «Γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους, μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει και η εξωτερική εστίαση».

Μοιραστείτε την είδηση