Σήμερα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα της αγοράς

Σήμερα στις 11:00, θα ανακοινωθούν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και τον Υπουργό Ανάπτυξη, Άδωνι Γεωργιάδη, οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη λειτουργία συγκεκριμένων τομέων του λιανεμπορίου την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των επιστημόνων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεν προκρίνεται συνολικά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, παρά επιμέρους τομείς δραστηριότητας όπως κομμωτήρια, συνοικιακά βιβλιοπωλεία και ηλεκτρονικές αγορές με παράδοση στο κατάστημα, αφού δηλαδή ο πελάτης έχει παραγγείλει και κατόπιν ραντεβού για την παραλαβή, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός και να αποσυμφορηθεί ο όγκος των παραγγελιών μέσω των υπηρεσιών ταχυμεταφορών.

Δεν φαίνεται να ανοίγουν τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών και οι αλυσίδες, καθώς υπάρχουν φόβοι για τις επιπτώσεις συναθροίσεων και μαζικών μετακινήσεων των πολιτών.

Όσον αφορά τις εκκλησίες, εξακολουθεί ν’ αναζητείται η χρυσή τομή. Δηλαδή, να μην παραμείνουν οι ναοί ερμητικά κλειστοί και οι λειτουργίες να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών όπως το Πάσχα.

Επίσης, εξετάζεται η χαλάρωση της καραντίνας των 10 ημερών που θα ισχύσει για όσους έρχονται από το εξωτερικό από τις 18 Δεκεμβρίου. Πιθανότατα να μειωθεί σε 3 έως 5 ημέρες.

Μοιραστείτε την είδηση