Σφοδρές αντιδράσεις με διαφήμιση στο μετρό | αποσύρεται με υπουργική εντολή

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου, η διαφήμιση ενάντια στις αμβλώσεις η οποία είναι αναρτημένη στους χώρους του Μετρό στην Αθήνα ενώ όπως έγινε γνωστό, θα αποσυρθεί έπειτα από εντολή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Στο κίνημα, «Αφήστε με να ζήσω!», συμμετέχουν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο επίσημο site του «19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών και η «Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος» (ΑΣΠΕ).”, ενώ ως σκοπός του αναφέρεται «η προώθηση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψή της και η προάσπιση των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού».

Χαρίτσης: «Δεν γυρνάμε στο Μεσαίωνα»

Έντονη ήταν και η αντίδραση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, που μιλά για εκστρατεία ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν ελεύθερα για το ίδιο τους το σώμα.

Η ανάρτηση του κ. Χαρίτση στο facebook έχει ως εξής:

«Μετά το σκοταδιστικό εξώφυλλο αθλητικής εφημερίδας, το οποίο έσπευσαν να επικροτήσουν στελέχη της ΝΔ, βλέπουμε μία ακόμη εκστρατεία ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν ελεύθερα για το ίδιο τους το σώμα, αυτή τη φορά στους πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό.

Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει νομοθετηθεί στη χώρα μας εδώ και χρόνια και είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον έλεγχο στις επιλογές των γυναικών μέσω της δημιουργίας ενοχών και της παραπληροφόρησης.

Όταν δηλώνουμε υπέρ της ζωής πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να υπολογίζουμε τις ζωές των ίδιων των γυναικών.

Όσο και να το επιθυμούν κάποιοι, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την επιστροφή στον Μεσαίωνα».

Μετά το σκοταδιστικό εξώφυλλο αθλητικής εφημερίδας, το οποίο έσπευσαν να επικροτήσουν στελέχη της ΝΔ, βλέπουμε μία ακόμη…

Posted by Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης on Monday, January 13, 2020

Χαμός στα social media

Από το πρωί σφοδρές είναι οι αντιδράσεις στα social media για την εν λόγω διαφήμιση αλλά και την στάση της διοίκησης του Μετρό γι’ αυτό το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι η νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Ελλάδα έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1986.

Μοιραστείτε την είδηση