Σε Διευκρινήσεις για την καταβολή των 800 ευρώ που θα δοθείς ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε σημερινή εκπομπή του OPEN, τονίζοντας ότι την αποζημίωση αυτή θα λάβουν 1.700.000 εργαζόμενοι-μισθωτοί.

Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα χορηγηθούν σε δύο φάσεις. «Αρχικά, το επίδομα θα λάβουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή, μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή του ηλεκτρονικού έντυπου με βάση το ΑΦΜ. Λίγες μέρες μετά , θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα 800 ευρώ. Στη συνέχεια, θα ικανοποιηθούν τμηματικά και σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβάλει αίτηση και οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται».

Σχετικά με τους μακροχρόνια άνεργους, σε περίπτωση που επεκταθεί ο χρόνος των περιοριστικών μέτρων που τους εμποδίζει στην εύρεση εργασίας, δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επιπλέον στήριξη στις κατηγορίες αυτές εάν χρειαστεί, εκτός από την δίμηνη παράταση καταβολής επιδόματος ανεργίας.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας διέψευσε τα σενάρια μείωσης μισθών και συντάξεων.

Μοιραστείτε την είδηση