Σχολεία | η απαραίτητη προϋπόθεση για επιστροφή στα θρανία

Η επιστροφή των μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, φαίνεται να είναι η προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως, καθώς αυτές οι δύο βαθμίδες παρέμειναν κλειστές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ότι τα Δημοτικά σχολεία αλλά και λόγω των επικείμενων Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών, θα κριθεί από το πότε θα δοθεί το «πράσινο φως» για τα παιδιά στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

«Ιδανικά», όπως είπε η κυρία Κεραμέως, η επιστροφή των μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνει τη Δευτέρα 5 Απριλίου, πλην όμως αυτό θα εξαρτηθεί από το αν στην επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσει την Τετάρτη, θα κριθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μπορούν να «σηκώσουν» άρση μέτρων σε δύο δραστηριότητες: και λιανεμπόριο και σχολεία.

Σε περίπτωση, δηλαδή, που αποφασιστεί πρώτα το άνοιγμα του λιανεμπορίου και μετά των σχολείων, τότε Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν στις 12 Απριλίου.

Μια τέτοια εξέλιξη, θα σημάνει ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν είτε μια εβδομάδα μετά, στις 19 Απριλίου, είτε και μετά το Πάσχα δεδομένου ότι η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 26 Απριλίου με την Νίκη Κεραμέως να έχει ξεκαθαρίσει ότι μαθήματα μέσα στην περίοδο του Πάσχα δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση.

Μοιραστείτε την είδηση