Ψηφιακή αναβάθμιση |ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις με προτάσεις 23,8 εκ. ευρώ από επιχειρήσεις της Κρήτης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στη Δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ της περιφέρειας Κρήτης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020, που υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κρήτης (ΕΦΕΠΑΕ). 

Συνολικά υποβλήθηκαν από επιχειρήσεις της Κρήτης, 1.952 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 23.771.693,16 ευρώ και αιτούμενης επιχορήγησης 23.573.768,70 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις ποσοστού 63,5% επί της αιτούμενης επιχορήγησης υποβλήθηκαν από επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα (τουριστικά καταλύματα), ενώ αιτήσεις ποσοστού 13,1% αφορούν στο λιανικό εμπόριο φαρμακευτικών ειδών.
Ακολουθούν το λιανικό εμπόριο σούπερ μάρκετ, το χονδρικό εμπόριο ελαιόλαδου, οι δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, οι εργασίες ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, το χονδρικό εμπόριο λιπασμάτων και αγροχημικών προϊόντων, οι υπηρεσίες γραφίστα διαφημίσεων κ.λπ.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα αρχίσει η αξιολόγηση των προτάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κρήτης και Αναπτυξιακή Κρήτης (ΕΦΕΠΑΕ).

Μοιραστείτε την είδηση