«Ψαλίδι» στο δώρο Πάσχα | ποιοι θα είναι οι χαμένοι φέτος

«Ψαλιδισμένο» δώρο Πάσχα θα λάβουν φέτος, όσοι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας κατά το πρώτο τετράμηνο του 2021, καθώς το ποσό που αναλογεί να δοθεί από το κράτος, θα υπολογιστεί βάσει της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ.

Για το δώρο Πάσχα 2021 θα ισχύσει μεικτή χρηματοδότηση από το κράτος και τον ιδιώτη. Η αναλογία του κράτους θα προκύπτει από τον χρόνο που ο εργαζόμενος ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας στο πρώτο τετράμηνο του έτους (Ιανουάριος-Απρίλιος).

Στην περίπτωση, που ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή όλο το πρώτο τετράμηνο θα λάβει δώρο Πάσχα μόνο από το κράτος και αυτό θα είναι 267 ευρώ. Σε γενικές γραμμές μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν οι μισθωτοί με τον περισσότερο χρόνο αναστολής εργασίας στο τετράμηνο και με τον μεγαλύτερο ονομαστικό μισθό.  

Ποτέ θα γίνει η πληρωμή 

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το δώρο Πάσχα καταβάλλεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη (φέτος 28 Απριλίου). Με το επικρατέστερο σενάριο το ίδιο θα ισχύσει και φέτος για τους εργοδότες. Για την καταβολή του ποσού του κράτους ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση ειδικά αν αποφασιστεί να παραταθεί το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας και για τον  Απρίλιο.

Μοιραστείτε την είδηση