Πραγματοποίηση απολύμανσης καταυλισμών Ρομά | Χανιά

O Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, λαμβάνοντας άμεσα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε πληθυσμούς Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς στο Δήμο Χανίων προχώρησε την Παρασκευή 10 Απριλίου, σε απολύμανση όλων των καταυλισμών Ρομά (Νεροκούρου και Τσικαλαριά) και ενημέρωση των κατοίκων για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουν.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Χανίων πραγματοποίησαν επιτόπιες επισκέψεις, συζήτησαν με την κοινότητα Ρομά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και οργάνωσαν από κοινού σχέδιο δράσης για την διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ζερβουδάκη Ελένη, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας και συγκεκριμένα με την επόπτρια κυρία Ευαγγελία Γεωργιακάκη, η οποία πραγματοποίησε καθημερινές επισκέψεις στον καταυλισμό, κινητοποίησαν τους πολίτες και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην περισυλλογή των ογκωδών αντικειμένων που βρίσκονταν στον αύλειο χώρο των καταυλισμών.

Η κα. Ζερβουδάκη τόνισε την πρόθεση του Δήμου Χανίων να είναι δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες υπογραμμίζοντας πως: «Ο Δήμος Χανίων, αρωγός σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, υποστηρίζει συντονισμένες προσπάθειες για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας του πληθυσμού. Είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες, σε όλους τους ανθρώπους. Τώρα περισσότερο πάρα ποτέ είναι απαραίτητη η σύμπραξη των επαγγελματιών και των δομών και υπηρεσιών του Δήμου. “Κανένας Μόνος του” στα Χανιά μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο παρέμβασης και κοινωνικής πολιτικής».

Τέλος, η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε την Περιφερειακή Σύμβουλο Κρήτης και εντεταλμένη Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού στην ΠΕ Χανίων, κυρία Μαλανδράκη Σοφία για τη συνεχή και ουσιαστική συνεργασία του Δήμου με την Αντιπεριφέρεια και τις από κοινού δράσεις.

Μοιραστείτε την είδηση