Ποιες ελληνικές πόλεις κινδυνεύουν να «βυθιστούν» υπό το λιώσιμο των πάγων| κλιματική αλλαγή

Πολλές παραθαλάσσιες περιοχές θα βρεθούν κάτω από την στάθμη του νερού έως το 2100, σύμφωνα με τη νέα αποκαλυπτική μελέτη που διεξήγαγε η Climate Central. Ανάμεσα σ’ αυτές, και μερικές ελληνικές, όπως η Θεσσαλονίκη. Επίσης μαζί με τη Θεσσαλονίκη, υπολογίζεται πως και το αεροδρόμιο “Μακεδονία” θα έχει βυθιστεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Στην Ελλάδα η κλιματική αλλαγή θα “χτυπήσει” επίσης το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο, την Άρτα, την Αχαία και τη Καλαμάτα, καθώς είναι πολύ πιθανό να βρεθούν και αυτές υπό της θάλασσας.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, μέσα στα επόμενα 80 χρόνια είναι πιθανόν να έχουν ”εξαφανιστεί” τεράστιες εκτάσεις παγοσμίως.

Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα γλυτώσει από τις ολέθριες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής καθώς κομμάτια από το Λίβερπουλ, το Λονδίνο και το Χάμπερσαϊντ αναμένεται να μετατραπούν σε βυθισμένες πόλεις.

Τον πιο μεγάλο κίνδυνο τον διατρέχουν τα παραθαλάσσια μέρη της Ασίας, όπως η Ινδονησία, το Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ. Παράλληλα, η κλιματική αλλαγή αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και στην Αίγυπτο.

Ο ανώτερος επιστήμονας στο Climate Central, κ. Scott Kulp, δήλωσε πως δεν είναι πολύ αργά για να αποφύγουμε το καταστροφικό σκηνικό.

Ο κ. Scott Kulp δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτές οι εκτιμήσεις δείχνουν τι μπορεί να προκαλέσει η κλιματική αλλαγή, ώστε να αναθεωρήσουμε, έστω και τώρα, ορισμένα πράγματα. Να αναδιαμορφώσουμε τις πόλεις, τις οικονομίες, τις ακτές και ολόκληρες τις παγκόσμιες περιοχές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Τώρα, όχι αύριο. Πολύ σύντομα τα έθνη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα».

Μοιραστείτε την είδηση