Πεζοπορία στους πρόποδες των Λευκών Ορέων | ΕΟΣ Χανίων

Μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση για πεζοπορία στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, στην διαδρομή Ζούρβα – Τρομάρισσα – Βούλισμα, στην επαρχία Κυδωνίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων.

Η πεζοπορία είναι στην αρχή ανηφορική σε καλογραμμένο μονοπάτι , περνά από την τοποθεσία που ήταν το αρχαίο Ιερό Ριζηνία και καταλήγει στην πανέμορφη ιστορική τοποθεσία της Τρομάρισσας με την πηγή και τα θεόρατα πλατάνια. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν για λίγο σε δασωμένα πλατώματα και μετά ακολουθώντας για λίγο χωματόδρομο και κατηφορικό μονοπάτι, θα περάσουν από το Βούλισμα και θα συνεχίσουν για να καταλήξουν στο μικρό ορεινό χωριό της Ζούρβας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 548 μέτρων.

Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 7 ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα και γάντια, καπέλο και σκούφο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 14/02. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Ιωάννης Φραντζεσκάκης.

Μοιραστείτε την είδηση