«Περίεργες» απαγορεύσεις ανά χώρα | πρόστιμα και φυλάκιση

Πρόστιμο και φυλάκιση μπορούν να επιφέρουν, πράξεις που έχουν απαγορευτεί σε κάποιες χώρες ενώ σε κάποιες άλλες, περνούν απαρατήρητες.

Δείτε παρακάτω, τα «απαγορεύεται» μερικών ταξιδιωτικών προορισμών:

ΗΠΑ – Να πιεις αλκοόλ εάν είσαι κάτω των 21.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο νόμος ορίζει ότι για να πιει κανείς αλκοόλ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του. Αυτό ισχύει ακόμα και για την μπύρα, το κρασί και οποιοδήποτε άλλο ποτό. Αυτό ισχύει ανεξαρτήτως εθνικότητας. Επίσης, απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών με εμφανή τρόπο στο δρόμο ή σε δημόσιους χώρους. Οι ΗΠΑ είναι πολλά που απαγορεύονται.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ – Να συνάψεις ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, στο Αμπού Ντάμπι και σε άλλες χώρες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως το Ντουμπάι, η διατήρηση ερωτικών σχέσεων εκτός γάμου είναι παράνομη και μπορεί να οδηγήσει σε τιμωρία, ακόμα και σε φυλάκιση. Γι’ αυτό, συστήνεται σε όσους πρόκειται να επισκεφτούν αυτή την περιοχή με κάποιο άτομο του αντίθετου φύλου να μείνουν σε ξεχωριστό δωμάτιο αν δεν είναι παντρεμένοι, ή αν δεν έχουν πολύ στενή οικογενειακή σχέση. Για το λόγο αυτό, χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, προειδοποιούν τους πολίτες τους που πρόκειται να ταξιδέψουν εκεί. Πρόσεχε τα απαγορεύονται!

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – Να εισέλθεις στη χώρα με τσίχλες.

Αν ταξιδεύεις για Σιγκαπούρη, καλύτερα να μην έχεις πακέτα με τσίχλες στην τσάντα ή τη βαλίτσα σου. Ακόμα κι αν σας φαίνεται αστείο, η πώληση της τσίχλας στη χώρα απαγορεύεται, το ίδιο και η μεταφορά άνω των 2 πακέτων, επιφέροντας στους παραβάτες τσουχτερά οικονομικά πρόστιμα, ακόμα και φυλάκιση.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – Να ανταλλάξεις χρήματα στο δρόμο.

Παρά το γεγονός ότι η Ρουμανία είναι μέλος της ΕΕ, το ευρώ δεν είναι το επίσημο νόμισμά της, αλλά το λέου. Όταν ταξιδεύεις σε τέτοιες χώρες, επομένως, συστήνεται να έχεις ανταλλάξει από πριν τα ευρώ σου με λέι (πληθυντικός του λέου). Η ανταλλαγή συναλλάγματος, φυσικά, μπορεί να γίνει και στη Ρουμανία, όχι όμως στο δρόμο, γιατί είναι παράνομο. Προτίμησε το αεροδρόμιο, το ξενοδοχείο, τις τράπεζες και τα επίσημα πρακτορεία συναλλάγματος.

ΒΕΝΕΤΙΑ – Να ταΐσεις τα πουλιά στο δρόμο.

Παρόλο που σε πολλές χώρες αποτελούν τουριστική ατραξιόν, πρέπει να ξέρεις ότι σε κάποια μέρη, όπως στη Βενετία, αν ταΐσεις τε περιστέρια μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με το νόμο (το πρόστιμο φτάνει τα 500 ευρώ). Σύμφωνα με το Δήμο της Βενετίας, τα περιστέρια όχι απλά καταστρέφουν την πολιτισμική κληρονομιά της πόλης, αλλά αποτελούν φορείς ασθενειών.

ΜΠΟΥΤΑΝ – Να ανάψεις τσιγάρο.

Το Μπουτάν στη Νότια Ασία έχει πολύ αυστηρούς νόμους σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καπνού. Καταρχήν, είναι παράνομη η αγοραπωλησία τσιγάρου εντός των ορίων της χώρας. Οι τουρίστες μπορούν να δηλώσουν στο αεροδρόμιο ότι μεταφέρουν τσιγάρα στις βαλίτσες τους, όμως μέχρι συγκεκριμένη ποσότητα (200 τσιγάρα). Έτσι, έχουν το δικαίωμα να το δηλώσουν στο αεροδρόμιο ή στον έλεγχο των αποσκευών και να πληρώσουν

Μοιραστείτε την είδηση