Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για Κλιματική Αλλαγή | Χανιά

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή στις 20 – 27 Σεπτεμβρίου 2019 διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου και καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετέχουν.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να πάρουν μέρος στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης με εκπαιδευτικές δράσεις που θα οργανώσουν στα σχολεία τους τις ημέρες αυτές.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο διαδίκτυο εδώ, ενώ θα χρειαστεί να στείλουν καταστάσεις συμμετεχόντων μαθητών κι εκπαιδευτικών με σφραγίδα κι υπογραφή του/της δ/ντή-τριας του σχολείου είτε με φαξ είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα, καθώς και εικόνες από τη δράση του σχολείου τους.

Στα Χανιά προγραμματίζεται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 δράση από το ΚΠΕ Βάμου στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί.

Η δράση θα περιλαμβάνει ζωγραφική από τους μαθητές με μηνύματα για την προστασία του πλανήτη και για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης καθώς και επίδειξη λειτουργίας μικρών φωτοβολταϊκών στα πλαίσια των εναλλακτικών λύσεων που προτείνονται με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών για την Κλιματική Αλλαγή. Στόχοι είναι:

  • η ανάδειξη της ανθρώπινης συμβολής στην Κλιματική Αλλαγή
  • η αναζήτηση δράσεων αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής
  • η διαμόρφωση στάσεων και αξιών προστασίας της φύσης
  • η προώθηση της συνεργασίας και της εργασίας σε ομάδες
  • η καλλιέργεια της δημιουργικής και κριτικής σκέψης
  • η ενεργοποίηση μαθητών κι εκπαιδευτικών σε μια παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του Κλίματος.
Μοιραστείτε την είδηση