Ωωω Θεέ μου, πως ταιριάζουνε! | τα Ξυλουράκια και οι τετράποδοι «φίλοι» τους (συνέντευξη – WebTV)

Ήρθε και με πήρε από την πλατεία του πανέμορφου χωριού τους, τις Αρχάνες Ηρακλείου και μόλις φτάσαμε στην εξώπορτα του επιβλητικού πέτρινου σπιτιού του Ψαρογιώργη, με ρωτά ο Νίκος Ξυλούρης γεμάτος επιφυλάξεις: «Έχεις πρόβλημα με τα κουλούκια;». Όχι, ίσα ίσα έχω κι εγώ ένα, απαντώ και αμέσως γελά και παίρνει φόρα: «Τότες έλα μέσα να σου γνωρίσω τους φίλους μας».

Δεν προλαβαίνει καλά – καλά να ανοίξει τη σιδερένια είσοδο και πέφτουν πάνω μας όλοι μαζί. Η Bella, ο Σπατ, η Νέλλη, η Ζήνα κι ο Μπαρής. Ο Τζούκο ήταν στο Κτηνιατρικό Κέντρο του χωριού και θα πηγαίναμε να τον πάρουμε με τον Αντώνη πιο μετά. Μπήκαμε αμέσως στο «σπιτικό» τους στούντιο, διαμορφωμένο με τζάκι και μουσικά όργανα από τον πατέρα Ψαρογιώργη, για τις πρόβες, αλλά και για τις καλές παρέες.

Ο Τζούκο αναρρώνει
Η Bella πριν τη συνέντευξη

Στους τοίχους παραδοσιακά κεντήματα και στη μέση του δωματίου, τα μικρόφωνα «έτοιμα» να «φυλακίσουν» τα 8 νέα κομμάτια του καινούργιου δίσκου που ετοιμάζουν.

Εκεί, έχουν γίνει οι καλύτερες «αιχμαλωσίες» απ’ τις μουσικές τους εμπνεύσεις, εκεί φυλάσσεται καλά και η ιδιωτικότητά τους. Έκει λοιπόν, είπαμε να κάτσουμε να μιλήσουμε, δίπλα στη φωτιά, αγκαλιά με την Bella και τον Μπαρή.

Στο σπίτι που μεγάλωσαν στις Άνω Αρχάνες τα παιδιά του Ψαρογιώργη, εγγόνια του «θρυλικού» Ψαραντώνη, μιλούν για τις μουσικές τους επιρροές και τα μαραθώνια κρητικά γλέντια. Τις γυναίκες, την βαθιά αγάπη τους για τα σκυλιά, τη σχέση με τον κόσμο και τις περιοδείες στο εξωτερικό.

Τι σχέση έχουν αλήθεια με το αλκοόλ και τις ουσίες;

Tι λένε για τον παππού Ψαραντώνη και τις συμβουλές του, την Μελβούρνη, τα Ανώγεια, τους παιδικούς φίλους και τα μονοδόλλαρα στο Μπρούκλιν της Αμερικής μετά από γλέντια.

Πώς εμπνεύστηκαν τη «Μερακλίνα» που τους απογείωσε και πού την έγραψαν;

Περιοδείες, ηχογραφήσεις, Κρήτη, Αθήνα, Αυστραλία.

Νίκος και Αντώνης Ξυλούρης, απολαυστικοί και ταυτόχρονα σεμνοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση, στο biskotto.gr

Το «καταφύγιο» των Ξυλούρηδων

Το σπίτι που έφτιαξε με μεράκι ο Γιώργης Ξυλούρης για την οικογένειά του

Το «σπιτικό» τους στούντιο

Σπάνια μουσικά όργανα στον τοίχο, συλλογή του πατέρα Ψαρογιώργη
Νίκος και Αντώνης Ξυλούρης

Η μεγάλη αγάπη για τα σκυλιά

Ο Τζούκο παίρνει εξιτήριο από το Κτηνιατρικό Κέντρο…
…και φτάνει σπίτι
Θερμή υποδοχή στον «ασθενή»
Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1541 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης