Οι μεγάλες νικήτριες του «Generation Next» στον Σημανδηράκη

Τις μεγάλες νικήτριες του πανελλήνιου διαγωνισμού «Generation Next» συνάντησε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Τις μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου του 6ου Γυμνάσιου Χανίων, Ιωάννα Μαργαριτάκη, Ζωή Μαρινάκη και Αλεξία Μπιτσαξή, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, θέλοντας να τις ευχαριστήσει και να τις επιβραβεύσει για την μεγάλη τους επιτυχία στο χώρο της τεχνολογίας.

Τις μαθήτριες συνόδευσε ο καθηγητής τους, Τίτος Σμυρνάκης, ενώ στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Βαρδάκης Αντώνης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ζερβουδάκη Ελένη, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιαννακάκης Γιάννης.

Οι μαθήτριες αναδείχθηκαν πρόσφατα μεγάλες νικήτριες του πανελλήνιου διαγωνισμού Generation Next του Ιδρύματος Vodafone για την έμπνευση και την κατασκευή μιας «έξυπνης» συσκευής που ονομάζεται «Sign language glove» (Γάντι μετάφρασης Νοηματικής Γλώσσας), η οποία μέσω αισθητήρων αναγνωρίζει τις κινήσεις των δαχτύλων των ατόμων που μιλούν τη νοηματική και τις «μεταφράζει» σε λέξεις, μέσω Bluetooth σε συσκευή τηλεφώνου, εξασφαλίζοντας έτσι ένα εισιτήριο για ένα επιμορφωτικό  ταξίδι στο Silicon Valley.

Ο κ. Σημανδηράκης εκφράζοντας την μεγάλη του χαρά και παρακολουθώντας με ενδιαφέρον την εφεύρεση των μαθητριών είπε χαρακτηριστικά: «Δώσατε την ευκαιρία να ακουστεί ένα θετικό μήνυμα για τα Χανιά. Αυτό που καταφέρατε είναι να ανακαλύψετε νέα πεδία ενδιαφέροντος για εσάς προσωπικά αλλά και να προσφέρετε χαρά σε όλο τον Δήμο Χανίων. Είναι σημαντική η εφεύρεσή σας γιατί θέλουμε οι νέες τεχνολογίες να αξιοποιηθούν προς όφελος των ατόμων με αναπηρία».

Κλείνοντας την συνάντηση τους, ο κ. Σημανδηράκης προσέφερε στις μαθήτριες ένα συμβολικό αλλά και εύχρηστο δώρο, το οποίο θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν και κατά την διεξαγωγή της έρευνα τους.

Μοιραστείτε την είδηση