«Όχι» στο άνοιγμα των σχολείων λέει ο Μόσιαλος | πιθανή ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού

Διστακτικός για το άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε πως είναι ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, τόνισε πως είναι προτιμότερο κατά τη δική του άποψη, να μην ανοίξουν κανονικά τα σχολεία όταν αρθούν τα μέτρα περιορισμού, καθώς οι μαθητές μπορούν κατά το πλείστον να είναι ασυμπτωματικοί και έτσι η διασπορά του ιού να γίνει ανεξέλεγκτη.

«Το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να γίνει για την τελευταία τάξη και με μοντέλο «ζωνών διδασκαλίας», δηλαδή να μη γυρίσουν όλοι οι μαθητές. Δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες, πρέπει να σκεφτόμαστε διαφορετικά», εξήγησε και παραδέχτηκε πως αναμφίβολα όλο αυτό θα δημιουργήσει ζήτημα, το οποίο πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση, αναφορικά με τον θεσμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τόνισε μάλιστα ότι είναι λάθος να νομίζουμε πως με την άρση των μέτρων, αυτόματα θα επανέλθουμε σε κανονικότητα.

Σχετικά με την μέχρι τώρα εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Μόσιαλος είπε ότι είναι ενθαρρυντική, όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες ακόμη.

«Μην ξεχνάμε πως αυτά που βλέπουμε ως περιστατικά, είναι όσοι έχουν συμπτώματα και πάνε και κάνουν το τεστ. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί περισσότεροι, οι οποίοι έχουν μείνει στο σπίτι με ελαφρά συμπτώματα ή πιο βαριά, αλλά δεν έκαναν το τεστ» συμπλήρωσε.

Μοιραστείτε την είδηση