Ο Άδωνις για Αγρότες, αισχροκέρδεια, οικονομική ενίσχυση και Τουρισμό στο biskotto.gr | συνέντευξη

Στο καυτό πεδίο των αγροτικών προβλημάτων και μετά τις διαστάσεις που πήρε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του biskotto.gr, για τα αδιάθετα οπωροκηπευτικά προϊόντα, που πετώνται από τους απελπισμένους παραγωγούς της Κρήτης, απαντήσεις δίνει ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους παραγωγούς στο πλαίσιο της λογικής και της δικαιοσύνης. Θέλουμε να διασφαλίσουμε συνθήκες ομαλής λειτουργίας στην αγορά και να δώσουμε μάχη για καλές τιμές, ώστε τα προϊόντα να μην καταλήγουν σε χωματερές», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης.

Από την επόμενη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, ΟΛΟΙ οι παραγωγοί του Πρωτογενούς Τομέα, εντάσσονται στο βοήθημα των 800 ευρώ. Παράλληλα θα αποζημιωθούν βάσει του τζίρου που δηλώνουν. «Εκείνοι που πωλούν «μαύρα», θα υποστούν τις συνέπειες και θα λάβουν μικρότερη αποζημίωση, καθότι το εισόδημά τους, εμφανίζεται χαμηλό», υπογραμμίζει αφοπλιστικά στο biskotto.gr, ο αρμόδιος υπουργός.

Δείτε ακόμη, τι λέει για την επιδρομή των ελέγχων στο χονδρεμπόριο και τις υπεραγορές.
Πως σχολιάζει την κοινωνική διάσταση της διαμαρτυρίας των αγροτών.
Τι απαντά στο ερώτημα για το αν θα διεκδικήσει η χώρα αποζημιώσεις από την Ε.Ε.
Πως διαχωρίζει τον παραγωγό του θερμοκηπίου, από τον έμπορο της λαϊκής αγοράς.
Και επίσης: τι εκτιμά για τη φετινή τουριστική περίοδο και πότε ο ίδιος προσδιορίζει – στο λεγόμενο καλό σενάριο – την εκκίνησή της.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο biskotto.gr:

Μοιραστείτε την είδηση