Ν. Κατερινάκη: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του» | απάντηση σε Σταθάκη

Γράφει στη σελίδα της στο facebook η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κισάμου, Νίκη Κατερινάκη και με αυτό τον τρόπο απαντά ευθεία στον πρώην δήμαρχο Θοδωρή Σταθάκη.

«Aναφορικά με όσα γράφονται για το δία περιφορας δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κισάμου, πρέπει να αποσαφηνιστούν κάποια πράγματα.
Είναι αδιαμφισβητητο, ότι ολοκληρός ο πλανήτης πλήττεται και δοκιμάζεται από τον νέο κορωνοϊό (covid-19) μετρώντας χιλιάδες κρούσματα και θύματα, όπως επίσης και μεγάλη οικονομική καταστροφή τόσο στην χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η χώρα μας δεν έχει μείνει ανέπαφη ούτε και το νησί μας από την πρωτοφανή αυτή δοκιμασία.
Η ελληνική κυβέρνηση καθημερινά παίρνει σειρά αυστηρών μέτρων για την προστασία των πολιτών με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού.
Τα μέτρα αυτά αλλάζουν ανάλογα με τις υπάρχουσες συνθήκες και την κρισιμότητα του θέματος και οφείλουμε να πειθαρχούμε και να προσαρμοζόμαστε ανάλογα, ειδικά τα άτομα που έχουμε άμεση ευθύνη για την δημόσια ασφάλεια.
Η απομόνωση στο σπίτι και η απαγόρευση συναθροίσεων συγκεκριμένου αριθμού ατόμων είναι επιβεβλημένα μέτρα και αφορούν όλους, όχι μόνο μεμονωμένα νοικοκυριά ή επιχειρήσεις αλλά και το δημόσιο τομέα.
Με πλήρη υπευθυνότητα απέναντι στην ατομική και συλλογική ευθύνη και έχοντας την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, ενημερώθηκα απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και απο άλλους Δήμους καθώς και λαμβάνοντας υπόψιν το αρθρο67 παρ.5 και αρθρο167 παρ.1 του νόμου 3852/2010 και την ΠΝΠ 42 Α25-2-2020, αποφάσισα την δια περιφοράς λειτουργία του ΔΣ, ως του πιο ολοκληρωμένου και πρόσφορου τρόπου διεξαγωγής αυτού.
Σύμφωνα με το συμβούλιο δια περιφοράς εστάλει σε κάθε σύμβουλο στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο η πρόσκληση οπου αναγράφονται οι λόγοι που πραγματοποιείται με αυτόν τον τροπο το ΔΣ, καθώς και τα θέματα και οι εισηγήσεις αυτών. Επιπλέον υπάρχει ένα ειδικό έντυπο στο οποίο θα ψηφίσουν ατομικά και θα εχουν την δυνατότητα να γράψουν τυχόν παρατηρήσεις ή σχόλια για κάθε θέμα.
Τα έντυπα αυτά θα σταλούν συμπληρωμένα στην γραμματεία του Δήμου και στη συνέχεια στον πρακτικογράφο. Όποιος αδυνατεί να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό ταχυδρομείο , θα μπορει να προμηθευτεί τα έντυπα αυτά , από την γραμματεία του Δήμου και να απαντήσει στο κινητό τηλέφωνο της Προέδρου για την ατομική του ψήφο και άποψη.
Μετά την απόφασή μου αυτή, επικοινώνησα με τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων, πρώτα με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στις 17/3/2020 και ωρα 09:53, όπου εξέθεσα τους λόγους που πρέπει να γινει δια περιφοράς το συμβούλιο και οπου δεν δέχτηκε να γινει με αυτον τον τροπο.
Στις 10:12 την ιδια μερα επικοινώνησα με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης για το ίδιο θεμα που αυτονόητα απάντησε θετικά.
Αργότερα η κυβέρνηση απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων.
Το τηλεφωνικό συμβούλιο δεν ενδείκνυται για ενα τόσο σημαντικό θεμα όπως η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου μας και η τηλεδιάσκεψη όπως προτάθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δεν είναι εφικτή, διότι δεν διαθετουν ολοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα συμμετείχαν και αυτοι στο ΔΣ λογω των θεμάτων, πρόσβαση στο διαδίκτυο και δεν υπάρχει η υποδομή για αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής του ΔΣ , όπως από κοινού συμφωνήσαμε εν τέλη με τον επικεφαλης της μείζονος αντιπολίτευσης,
Ως εκ τούτου είναι ανώφελο να εκμεταλλευόμαστε τέτοιου είδους κρίσιμες καταστάσεις για μικροπολιτική. Άλλωστε, ως δημοτική αρχή,πρωτίστως σεβόμαστε το δημόσιο συμφέρον και πράττουμε αναλογα. Στέκομαι στο ύψος των περιστάσεων και με απόλυτη συνείδηση των πράξεων μου παίρνω την ευθύνη για αυτήν την απόφαση ως ατομο με άμεση ευθύνη προς το κοινό καλό».

Ο καθένας ας πάρει τη δική του.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1748 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης