Χαρδαλιάς | ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα – Διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο Σαββατοκύριακα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία πως η κυβέρνηση, ύστερα από εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων, προχωράει σε προσαρμογές σε ορισμένα μέτρα, με δεδομένη την κούραση ενός έτους απέναντι στην πανδημία.

Κεντρικό ζήτημα είναι να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις σε σπίτια και εσωτερικούς χώρους.

Τα νέα μέτρα τόνισε, δεν επιτρέπουν χαλάρωση, αλλά καλύτερη διαχείριση καθώς έχουμε πρόσθετα όπλα απέναντι στην πανδημία.

Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Συγκεκριμένα:

Από την Δευτέρα 5 Απρίλιου το άνοιγμα του λιανεμπορίου και η λειτουργία του με click in shop  με τη χρήση ειδικού κωδικού στο 13032 και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση».

Από το Σάββατο 3 Απριλίου, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπεται πιλοτικά η διαδημοτική μετακίνηση με τη χρήση του κωδικού 6 για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Η λειτουργία των σχολείων θα επαναξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με προοπτική να ανοίξουν κάποιες τάξεις στις 12 Απριλίου, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και το μέτρο των self test.

Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και των πολυκαταστημάτων θα επαναξιολογηθούν επίσης την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις για τυχόν αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Να σημειωθεί πως για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ο κΧαρδαλιάς δεν αναφέρθηκε σε διαφοροποιήσεις μεταξύ των επιπέδων επιτήρησης (αυξημένου κινδύνου – «κόκκινο» και πολύ αυξημένου κινδύνου – «βαθύ κόκκινο»), συνεπώς τα μέτρα έχουν οριζόντια ισχύ.

Μοιραστείτε την είδηση