Μπόρις Τζόνσον | το σχέδιο για να βγει η Βρετανία από την καραντίνα

Την Κυριακή 10 Μαΐου αναμένεται να ανακοινώσει ο Μπόρις Τζόνσον το πρόγραμμα σταδιακής άρσης του lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με 28.446 νεκρούς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη. Τα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν στις 23 Μαρτίου ενώ την Πέμπτη αναμένεται να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον

  • Το σχέδιο προβλέπει το κλείσιμο των καντινών των επιχειρήσεων, την μείωση του αριθμού των κοινών γραφείων, επιπλέον καθαρισμό των χώρων στο πλαίσιο δέσμης μέτρων που η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα επιτρέψει την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του BBC και των Financial Times.
  • Οι εργαζόμενοι που θα έρχονται σε επαφή με το κοινό θα πρέπει να είναι προστατευμένοι με πίνακες πλεξιγκλάς και οι εργαζόμενοι που έχουν την δυνατότητα θα ενθαρρυνθούν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως.
  • Όσοι θα επιστρέψουν στο γραφείο θα εργάζονται με διαφοροποιημένα κλιμακωτά ωράρια ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στο μετρό και τα τρένα του προαστιακού.
  • Πριν υποδεχθούν και πάλι τους εργαζομένους τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν μία αξιολόγηση ρίσκου, αναφέρεται στο κυβερνητικό σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων.
  • Εάν δεν μπορεί να τηρηθεί η σύσταση για απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των εργαζομένων, αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού. Η πρόταση δημιουργεί ερωτήματα εκ μέρους των επιχειρηματιών.

Η εφαρμογή μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα αεροδρόμια και τις μεταφορές είναι πρακτικά αδύνατη, εκτιμά από την πλευρά του ο Τζον Χόλαντ-Κέι, διευθυντής του αεροδρομίου του Χίθροου.

«Αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει στα αεροδρόμια και σε κάθε άλλο δημόσιο μέσο μεταφοράς. Το πρόβλημα δεν είναι το αεροσκάφος, το πρόβλημα είναι η έλλειψη χώρου στο αεροδρόμιο», γράφει ο Τζον Χόλαντ-Κέι στην Telegraph.

Μοιραστείτε την είδηση