Μάζευε αλάτι και υπέστη εγκεφαλικό στην Άγρια Γραμπούσα | επιχείρηση διάσωσης (photos)

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ήρθε σήμα από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στο Λιμεναρχείο Κισάμου με τη μορφή του κατεπείγοντως που ανέφερε ότι ένας άνδρας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στην Άγρια Γραμπούσα και βρίσκεται σε κίνδυνο. Αμέσως δύο άνδρες (ένας από το Λιμενικό Σταθμό και ένας από την ομάδα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κισάμου) με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, έσπευσαν στο σημείο.

Εκεί χρειάστηκε η βοήθεια δύο ακόμα λουομένων καθότι ο άτυχος άνδρας βρισκόταν σε πλήρη ακινησία.

Πλάνο από την επιχείρηση διάσωσης του 67χρονου
στα κοφτερά βράχια της Άγριας Γραμπούσας

Το δυσπρόσιτο σημείο (πάνω στις αλυκές) καθώς και η κατάσταση της υγείας του 67χρονου, δυσκόλεψαν αρκετά τους διασώστες, που χρειάστηκαν αρκετή ώρα, μέχρις ότου με πολύ προσεκτικές κινήσεις, να τον επιβιβάσουν στο σκάφος. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην λεπτή επιχείρηση, οι εθελοντές μετέτρεψαν μία ξύλινη παλέτα σε φορείο και τον μετέφεραν στο λιμάνι Κισάμου, όπου και τον παρέλαβε ασθενοφόρο για την άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του biskotto.gr o άτυχος άνδρας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Και ασφαλώς, στους ανθρώπους που συμμετείχαν στη διάσωση, καθώς και στον ιδιώτη που προσέφερε το σκάφος του, αξίζουν όλα τα εύσημα για την άμεση και αποτελεσματική προσπάθεια, αλλά και τον ανθρωπισμό που κατέθεσαν, σε μια τόσο δύσκολη επιχείρηση.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1409 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης