Μαίνεται η φωτιά στην Κύπρο | νεκροί οι 4 αγνοούμενοι – συνελήφθη 67χρονος

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανθρώπων που αγνοούνταν, μετά το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς, που από χθες κατακαίει την ευρύτερη περιοχή Αραπακά της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο.

Πρόκειται για τέσσερις Αιγύπτιους εργάτες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι λίγα χιλιόμετρα από το χώρο διαμονής τους, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση Κύπρου.

Το όχημά τους είχε εντοπιστεί καμένο και είχαν ειδοποιηθεί να απομακρυνθούν. 

Οι τέσσερις εργάτες εργάζονταν σε γεωργό της περιοχής και από την στιγμή της εκδήλωσης φωτιάς, δεν έδωσαν σημεία ζωής και όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης της Οδού, Μενέλαος Φιλίππου, στο ΡΙΚ δεν γνώριζαν καλά την περιοχή.

Μάχη με τις φλόγες

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, κυρίως στις περιοχές που είναι απρόσιτες από επίγειες δυνάμεις, ενώ συμβάλλουν η Πολιτική Άμυνα και η Εθνική Φρουρά Κύπρου. Στις 6 το πρωί απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας αεροσκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά.

Στο έργο της Πυρόσβεσης συμβάλλουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL 145, τα οποία εστάλησαν με εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εντός των επομένων ωρών αναμένεται να καταφθάσει βοήθεια από το Ισραήλ και την Ιταλία.

Ωστόσο, το ένα από τα δύο καναντέρ τα οποία απέστειλε η Ελλάδα παρουσίασε βλάβη και σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή εντός των επομένων ωρών θα αναχωρήσει τρίτο καναντέρ από τη Θεσσαλονίκη.

Το Τμήμα Δασών Κύπρου ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της πυρκαγιάς, που επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Ακαπνού, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς, είναι βελτιωμένη, αλλά παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Μέχρι στιγμής η καμένη έκταση ανέρχεται περίπου σε 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα και υπάρχουν 5 ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς, καταλήγει το Τμήμα Δασών.

Υπό κράτηση ένας ύποπτος

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε το πρωί ο 67χρονος ο οποίος συνελήφθη  χθες ως ύποπτος για τη φωτιά. Ο 67χρονος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα του εμπρησμού. Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας και έθεσε τον 67χρονου υπό κράτηση για περίοδο 8 ημερών.

Μοιραστείτε την είδηση