Λογιστές Χανίων | διαμαρτυρία έξω από τη ΔΟΥ

Σε αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή και από κάθε είδους εξυπηρέτηση πελατών προχώρησαν σήμερα οι λογιστές – φοροτεχνικοί των Χανίων, αντιδρώντας για τις μεγάλες ευθύνες που τους έχουν αποδοθεί, με κυβερνητικές αποφάσεις, που λαμβάνονται τελευταία στιγμή για συγκεκριμένα μέτρα.

Παράλληλα, από τις 10 το πρωί σήμερα, βρέθηκαν έξω από το κτίριο της ΔΟΥ Χανίων, με επίδοση διαμαρτυρίας προς τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή διά της Εφόρου Χανίων.

Για «προχειρότητα» και «ανικανότητα» στελεχών των Υπουργείων έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων Κώστας Σταυρουλάκης., ο οποίος σημείωσε ότι ο φόρτος εργασίας στον κλάδο έχει τριπλασιαστεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο οι λογιστές – φοροτεχνικοί έχουν κληθεί να εφαρμόσουν 300 εγκυκλίους και διατάξεις εντός του τελευταίου τριμήνου, οι οποίες αλληλοσυγκρούονται.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΟΥ Χανίων Κλεοπάτρα Μπερτσουλάκη σημείωσε ότι «συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία που γίνεται από τους επαγγελματίες λογιστές», τονίζοντας ότι η πανδημία δημιούργησε πολλά θέματα και ότι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία καθώς και οι λογιστές κλήθηκαν να εφαρμόσουν βίαια πάρα πολλά πράγματα, που δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν.

Κι όλα αυτά εξ αιτίας της ανικανότητας των διοικητικών στελεχών των Υπηρεσιών αυτών να αποφασίσουν λογικά και καθαρά. Αποφάσεις του ποδαριού, καταιγισμός αποφάσεων, (πέρασαν τη μισή χιλιάδα σε λίγους μήνες), αποφάσεις την παραμονή της εφαρμογής, ανούσιες δηλώσεις, ανοργάνωτοι σχεδιασμοί, συνέθεσαν το σκηνικό μιας κακοστημένης παράστασης μαριονέττας από αναίσθητους κι απάνθρωπους σκηνοθέτες.

Χθες, Κυριακή, εκδόθηκαν οδηγίες για το πρόγραμμα Συν-Εργασία, για το πώς θα το εφαρμόσουμε σήμερα το πρωί. Οι πελάτες μας μεθαύριο θα μας επιτίθενται γιατί χάσαμε το σήμερα. Δηλώσεις ξανά στα ενοίκια. Η διασύνδεση του ΑΦΜ του εκμισθωτή από τις ΥΔ αναστολών με την εφαρμογή των μισθωτηρίων του Taxis αδύνατη. Η μεταμεσονύκτια εργασία μας δυνατή γιατί αλλιώς δεν “βγαίνει” πάλι η δουλειά. Επιστρεπτέες ανωμαλίες; Όχι. Η ανωμαλία είναι στη μια πλευρά και εμείς επιτέλους δεν πρέπει να συμμετάσχουμε!

Καλούμε την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους όλης της χώρας να αντισταθούμε στην τρομοκρατία που επιβάλλουν στην εργασία μας. Να σταματήσουμε την εργασία μας να τρομοκρατηθούν αυτοί. Να ζητήσουμε να απομακρυνθούν άμεσα τα ανίκανα διοικητικά όργανα διότι όσο παραμένουν η ανικανότητά τους αυτή θα μας οδηγεί στα νοσοκομεία. Πρέπει να αντιδράσουν στο σύνολό τους οι Σύλλογοι της χώρας. Η Ομοσπονδία πρέπει να καλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για να τους αντιμετωπίσουμε με άλλους τρόπους. Η ως τώρα συζήτηση με αυτούς δεν ήταν συζήτηση. Ήταν παρωδία, ήταν τραγωδία. Κακώς τους εμπιστευτήκαμε και συζητούσαμε μαζί τους. Χαμένη ήταν κάθε προσπάθειά μας. Τώρα, έστω και εμπαιγ​μένοι, πρέπει να τους κοιτάξουμε κατάματα και απ’ το βλέμμα μας να καταλάβουν».

Μοιραστείτε την είδηση