Κρήτη | ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί των υγειονομικών

Ξεκινούν σήμερα οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, καθώς χθες Κυριακή έλαβε χώρα με επιτυχία η διαδικασία της παράδοσης των εμβολίων σε Ηράκλειο και Χανιά από τον ΣΥΦΑΚ.

Εκτός από τους υγειονομικούς στο ΠΑΓΝΗ και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο 1ο κύμα (πρόκειται για τις 3 φάσεις εμβολιασμών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας), και στα οποία ξεκινάει σήμερα ο εμβολιασμός, τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης περιλαμβάνονται στο 2ο κύμα που ξεκινούν εμβολιασμούς την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου: Πρόκειται για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς και τα Νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης.

Η διαδικασία της διανομής των πρώτων εμβολίων στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε χθες, με αυστηρά μέτρα ασφαλείας υπό τον γενικό συντονισμό του γενικού διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, κ. Δημήτρη Αλιμπέρτη.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν πλησιάζει το 75% και συνεχίζει να αυξάνεται.

Μοιραστείτε την είδηση