Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής | Πάσχα, μετακινήσεις και εστίαση

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής που απαρτίζουν λοιμωξιωλόγοι, καθώς επί τάπητος θα τεθούν τα μέτρα για το Πάσχα, τις μετακινήσεις, τις εκκλησίες, την εστίαση και τα σχολεία.

Το σενάριο για Πάσχα στο χωριό είναι σχεδόν αδύνατο, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη στον ΣΚΑΙ.

Οι αποφάσεις θα γίνουν γνωστές το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Δύο οικογένειες στο πασχαλινό τραπέζι

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, λοιπόν, θα κληθούμε να περάσουμε το Πάσχα στο σπίτι, με τη διαφορά βέβαια πως οι εκκλησίες φέτος θα είναι ανοιχτές.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αναφέρεται πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως και δύο οικογένειες, κάτι που ίσχυε και για τα περασμένα Χριστούγεννα.

Επιτάφιος και Ανάσταση

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου στον ΑΝΤ1, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον κάθε ναό, χωρίς να ακολουθούν πιστοί. Εξήγησε δε, ότι στον προαύλιο χώρο θα υπάρχει επιτήρηση, καθώς θα πρέπει να υπάρχει ένας πιστός ανά δύο μέτρα. Τόνισε πάντως ότι δεν είναι δυνατόν να ελέγχονται οι χώροι γύρω από την αυλή του κάθε ναού. Ο επιτάφιος θα παραμείνει στον εξωτερικό χώρου του ναού, προκειμένου να προσκυνήσουν με ασφάλεια οι πιστοί, χωρίς να συνωστίζονται εντός του.

Για την Ανάσταση επανέλαβε ότι θα γίνει στις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, χωρίς να αναμένεται κάποιο πρόβλημα με το Άγιο Φως, το οποίο έρχεται στην Ελλάδα συνήθως στις 18.00 με 19.00. Όπως εξήγησε χθες στον ΑΝΤ1 ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρξει παράταση της κυκλοφορίας έως τις 22:30.

Self test θα κάνουν οι ιερείς και ψάλτες καθώς δεν θα φορούν μάσκα και θα έρθουν σε επαφή με τόσο κόσμο.

Μοιραστείτε την είδηση