Κορωνοϊός | «έρχεται» μείγμα μέτρων με περισσότερες ελευθερίες για εμβολιασμένους

Νέο μείγμα μέτρων με περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, επεξεργάζονται η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την kathimerini.

Ο στόχος είναι να δοθεί σαφές μήνυμα προς τους πολίτες ότι ο δρόμος επιστροφής στην κανονικότητα περνάει από τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα, από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έδωσε και το σχετικό στίγμα.

Όπως είπε, αυτό που εξετάζεται είναι στους χώρους όπου βρίσκονται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα, όπως οι κλειστοί χώροι διασκέδασης, άρα ο κίνδυνος μετάδοσης είναι χαμηλός ή και η ίδια η μετάδοση δεν έχει την ίδια επιβάρυνση, να ισχύει ένα καθεστώς μεγαλύτερης ελευθερίας. «Να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο της κανονικότητας σε αυτούς τους χώρους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε ότι «εκεί που είναι μεικτοί χώροι για την προστασία των ανθρώπων που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν και όχι τιμωρητικά, υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα».

Κατά πληροφορίες, ένα από τα σημεία που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο να υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής μουσικής σε κλειστούς χώρους που βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι. Σημειώνεται ότι τα ισχύοντα μέτρα σε κάποιες περιπτώσεις δεν δίνουν σαφές μήνυμα ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να ανακτήσουν έναν μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας σε σχέση με όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Είναι ενδεικτικό ότι τη στιγμή που στις κόκκινες περιοχές ακόμα και σε κλειστούς χώρους εστίασης όπου επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι δεν επιτρέπεται η μουσική, επιτρέπονται οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους.

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να ανακοινωθεί και το όνομα του νέου προέδρου του ΕΟΔΥ. Ο τέως πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας το περασμένο Σάββατο υπέβαλε την παραίτησή του –όπως άλλωστε φημολογούνταν επί μέρες– που έγινε αποδεκτή από τον κ. Πλεύρη, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Υγείας απάντησε και στις φήμες περί αλλαγής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. «Η επιτροπή υπάρχει και λειτουργεί και θα λειτουργεί κανονικά με την ίδια σύνθεση», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα, επιχειρησιακά θα κάνουμε τις κινήσεις που εμείς κρίνουμε».

Μοιραστείτε την είδηση