Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Χανίων | ξεκινούν οι εγγραφές

Η έναρξη εγγραφών στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου Χανίων, ανακοινώθηκε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 έως και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας, Κυδωνίας 29, Ισόγειο Δημαρχείου, τις ώρες 8.30 π.μ -1.00 μ.μ και στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας 2821341693.

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA & Ισότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με την Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων (www.efnx.gr), για ένατη συνεχή χρονιά, προχωρά στη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».
Σκοπός του εν λόγω θεσμού είναι η μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, 24 Ιουλίου, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη τόνισε πως: «Και φέτος ένας αρκετά σημαντικός αριθμός παιδιών θα μπορέσει να παρακολουθήσει τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Ευχαριστώ θερμά την Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, οι οποίοι στέκονται στο πλάι των οικογενειών και στο πλάι του Δήμου μας, ιδιαίτερα εν τω μέσω αυτής της δύσκολης συγκυρίας λόγω COVID-19, παρέχοντας θέσεις για τα παιδιά αυτά έτσι ώστε να μην νιώσουν καμιά στιγμή ως ιδιαίτερη μονάδα του κοινωνικού συνόλου».

«Η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης ανταποκρίθηκε για ένατη χρονιά στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων, ώστε να βοηθηθούν μαθητές, που ανήκουν σε ομάδες, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα», παρατήρησε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Νεκτάριος Χονδράκης.
Όπως επεσήμανε ο κ. Χονδράκης φέτος ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας του COVID-19, ωστόσο ολοκληρώθηκαν όλα τα προγράμματα σπουδών στο έπακρο, αφού όλα τα μαθήματα συνεχίστηκαν διαδικτυακά και δήλωσε την ετοιμότητα της Ένωσης Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης να διεξάγει τα μαθήματα ξανά διαδικτυακά σε περίπτωση που χρειαστεί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

  1. Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από την υπηρεσία)
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Ειδικού Δελτίου ταυτότητας ομογενούς ή άδεια παραμονής.
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  4. i. Εκκαθαριστικό εφορίας του έτους 2019.
    ii. Αντίγραφο Ε1 δήλωσης του έτους 2019.
    iii. Ε9
  5. Τίτλος απόλυσης μαθητή ή Αποδεικτικό φοίτησης του προηγούμενου σχολικού έτους ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

• Απόφαση αρμόδιας επιτροπής στην οποία να αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας.
• Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται.
• Για έγγαμους απαιτούνται δικαιολογητικά και για τους δύο συζύγους, εάν είναι διαζευγμένοι, το διαζύγιο και εάν είναι σε διάσταση ένορκη βεβαίωση από το Ειρηνοδικείο.
• Πρόσφατη απόδειξη ενοικίου σε περίπτωση ενοικίασης κατοικίας

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 21561 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη