ΚΝΕ Χανίων | συγκέντρωση για τα κτίρια του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση διεκδίκησης της ΚΝΕ στα Χανιά με σύνθημα «Τα κτήρια του Πολυτεχνείου ανήκουν στον λαό και τους φοιτητές των Χανίων.
Καμιά συμφωνία επιχειρηματικής δραστηριότητας!», διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Χανίων της ΚΝΕ, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στο Γιαλί Τζαμσί, στις 20:00.

Στην συγκέντρωση θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ

Θα ακολουθήσει LiVe με τους Urban Pulse καθώς άλλα τοπικά συγκροτήματα

Όπως αναφέρουν και στο κάλεσμα τους:

Το ιστορικό κτήριο της 5η Μεραρχίας στο Λόφο Καστέλι, το κτήριο του Παπαδοπέτρου, της Γαλλικής Σχολής , του κολυμβητηρίου καθώς και πολλά άλλα είναι περιουσία του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι Δημόσια Περιουσία. Ανήκουν στον λαό και στην νεολαία, στις ανάγκες τους!. Να ακυρωθεί τώρα η συμφωνία επιχειρηματικής αξιοποίησης μεταξύ Πολυτεχνείου – Belvedere και να ξεκινήσει η αξιοποίησή τους για τις ανάγκες των φοιτητών και της νεολαίας της πόλης.

Είναι κτήρια αναξιοποίητα, εγκαταλελειμμένα, που το μόνο που ενδιαφέρει την κάθε Πρυτανεία και κυβέρνηση είναι να τα αξιοποιήσει για την εξασφάλιση κερδών, να τα ξεπουλήσει, φτάνοντας στο σημείο να επιστρατεύσει ακόμα και ΜΑΤ. Για αυτό και έχει συνάψει από το 2017, κόντρα στην κοινή γνώμη σύσσωμου του Χανιώτικου λαού, συμφωνία παραχώρησης του κτηρίου στο Λόφο Καστέλι στην εταιρία Belvedere.

Μας λένε:

Μόνο με την ιδιωτικοποίηση μπορεί να υπάρξει αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, συμφέρουσα για τους φοιτητές οικονομική συμφωνία. Είναι ψέμα. Χρόνια τώρα, το Πολυτεχνείο εκμισθώνει κτήρια σε εταιρίες(πχ στη Bodyline) και στους φοιτητές δεν έχει “γυρίσει” ούτε ένα ευρώ. Εκτός, αν όλα αυτά τα χρόνια βελτιώθηκαν οι όροι σπουδών, η σίτιση, η στέγαση ή η μετακίνηση των φοιτητών του Πολυτεχνείου.
Μας λένε:
Δεν υπάρχουν χρήματα για να αξιοποιηθούν και να παραμείνουν δημόσιοι και δωρεάν χώροι, να έχουμε όλοι ελεύθερη πρόσβαση. Είναι ψέμα. Είναι επιλογή των κυβερνήσεων να χαρίζει -κυριολεκτικά- ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο, στους εφοπλιστές και στους βιομήχανους, στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και όχι σε εμάς. Με την πανδημία, την εκδήλωση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ακόμα μια φορά, φάνηκε ξανά ποιανού οι ανάγκες μετράνε περισσότερο..

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ!
ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΆΓΚΗ ΑΠΟ ΧΩΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ που θα ανήκει στον πραγματικό του ιδιοκτήτη: τους φοιτητές, τη νεολαία και τον λαό των Χανίων. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟ!
Για να μπορεί να λειτουργήσει για τους φοιτητές και την νεολαία της πόλης:
⦁ Ως χώρος πολιτισμού και αθλητισμού
⦁ Ως χώρος μελέτης
⦁ Ως χώρος εκδηλώσεων
⦁ Ως χώρος σίτισης των φοιτητών

ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

Μοιραστείτε την είδηση