ΚΙΣΑΜΟΣ | σκόνη, άλατα κι υγρασία ο εφιάλτης της ΔΕΔΔΗΕ το καλοκαίρι (video)

Η αυξημένη υγρασία σε συνδυασμό με το βοριά είχε επιβαρύνει αρκετά τα «φλιτζάνια» στους πυλώνες ηλεκτροδότησης μέσα στην πόλη της Κισάμου και για το λόγο αυτό συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, έβγαλε ειδικό πλυστικό όχημα ώστε να αντιμετωπιστεί – εν μέρει – το πρόβλημα και να αποφευχθούν τυχόν διακοπές ρεύματος.

Σκόνη, άλατα και υγρασία επιβαρύνουν τους μονωτήρες και σύμφωνα με τους τεχνικούς της υπηρεσίας ο κίνδυνος διαρροών και εκτεταμένων διακοπών στην ηλεκτροδότηση είναι μεγάλος.

Συνεργείο κάνει πλύσεις
στους πυλώνες εντός της πόλης


Έτσι επέλεξαν για τεχνητή διακοπή τις ώρες λίγο πριν το ξημέρωμα, όπου και η θερμοκρασία δεν είναι υψηλή, αλλά και οι δράσεις μειωμένες. Βέβαια εν μέσω καύσωνα, κλιματιστικά και ανεμιστήρες είναι είδη πρώτης ανάγκης ακόμα και στις 06:00 το πρωί, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όμως η ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει πως «θα είναι 100 φορές πιο οδυνηρό αν έχουμε να διαχειριστούμε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος από πιθανά βραχυκυκλώματα».

Το πλύσιμο στους μονωτήρες των πυλώνων θα γίνεται τακτικά μέχρις ότου η εταιρία προχωρήσει στην αναβάθμιση του δικτύου με υλικά νέας τεχνολογίας ώστε να αντέχουν περισσότερο σε συνθήκες υγρασίας, σκόνες και άλατα και μάλιστα εντός της θερινής περιόδου όποτε και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στο νησί.

Κίσαμος, 06:10
Μοιραστείτε την είδηση