Κινέζοι τουρίστες, ακυρώσεις, θετικές επιπτώσεις και στόχοι | Υπουργείο Τουρισμού

Τις αφίξεις 500.000 Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα έχει ως στόχο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, για την θερινή περίοδο του 2021, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού, Χάρη Θεοχάρη, στην ΕΡΤ.

«Ο στόχος για να φτάσουμε στους 500.000 Κινέζους τουρίστες, αφορά στην επόμενη χρονιά, στο 2021, επομένως υπάρχει ακόμα χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοχάρης, επικεντρώθηκε και την προστασία της χώρας σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού, λέγοντας: «Αυτό που προέχει και για λόγους υγείας του πληθυσμού μας αλλά και για την εικόνα της χώρας μας είναι να προστατευτούμε από αυτή τη νόσο.
Η προστασία μας είναι πιο σημαντική από κάθε ακύρωση, ώστε η Ελλάδα να προβάλλει εικόνα ασφάλειας. Ναι μεν υπάρχουν ακυρώσεις αλλά υπάρχει μια σειρά από δευτερογενείς θετικές επιπτώσεις εξίσου σημαντικές».

Θετικές επιπτώσεις

«Πολλοί Ευρωπαίοι τουρίστες που θα επέλεγαν την Ασία για τις διακοπές τους, τώρα θα στραφούν σε νέες αγορές. Ήδη υπάρχει αύξηση στις προκρατήσεις φέτος και από την καμπάνια που ξεκινήσαμε για πρώτη φορά από τόσο νωρίς, η εικόνα είναι θετική. Οι ακυρώσεις από την Κίνα μέχρι στιγμής είναι της τάξης του 60%-70%. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει το ενδεχόμενο επανεξέτασης της απευθείας πτήσης μεταξύ Αθήνας και Σανγκάης», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 20733 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη