«Και ξαφνικά… Σχολείο!» | δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, εκπαιδευτικούς  και εφήβους της Ένωσης Μαζί για το Παιδί διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM δωρεάν ψυχό-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς παιδιών με θέμα:

«Και ξαφνικά… Σχολείο!» Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 – 11.30, μέσω ZOOM | Εγγραφή ΕΔΩ

Με την πρώτη επαφή με το παιδικό σταθμό ή το προνήπιο, τα μικρά παιδιά φεύγουν για πρώτη φορά από την ασφάλεια της οικογένειας και εισέρχονται σε ένα περιβάλλον διαφορετικό που σταδιακά θα αρχίσει να αποκτά μεγάλη σημασία στη ζωή του παιδιού. Είναι το πρώτο πλαίσιο, μετά την οικογένεια, που θα αρχίσει να επηρεάζει και να διαμορφώνει την προσωπικότητα του παιδιού.

Όλη αυτή η διεργασία αποτελεί μια μεγάλη αλλαγή στην ζωή τόσο του παιδιού όσο και των γονέων. Οι γονείς έχουν αρκετές αγωνίες. Θα μπορέσει το παιδί τους να ανταπεξέλθει; Θα προσαρμοστεί;  Ποιες αντιδράσεις του παιδιού είναι εντός ενός φυσιολογικού πλαισίου; Πώς να διαχειριστούν διάφορα ζητήματα που προκύπτουν γύρω από το νέο ξεκίνημα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να συζητηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα και να ενισχυθούν οι γονείς, ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο που βρίσκεται το παιδί τους, στο  να διαχειριστούν με τον βέλτιστο τρόπο αυτό το νέο «άνοιγμα» που συντελείται.https://d81db42a03bb4620e0cc0527af2ebacd.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων | Εγγραφή ΕΔΩ

Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική  Γραμμή 115 25  ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Τρόπος Διεξαγωγής: Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM.

Μοιραστείτε την είδηση