Και επίδομα ανεργίας και εργασία στα χωράφια για τους ανέργους | ΟΑΕΔ

Τη συνέχιση της χορήγησης επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε όσους ανέργους αποφασίσουν να δουλέψουν στα χωράφια ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβάλλεται κανονικά το επίδομα ανεργίας για τους ανέργους που θα εργαστούν σε αγροτικές εργασίες με εργόσημο και για λίγα μεροκάματα.

Έτσι οι άνεργοι θα παίρνουν και τον μισθό τους, ουσιαστικά τα μεροκάματα τους μέσω του εργόσημου από την αγροτική εργασία και θα παίρνουν και το επίδομα ανεργίας. Έτσι δεν θα χάνεται το επίδομα όπως γίνεται σήμερα εφόσον κάποιος άνεργος βρίσκει εργασία.

Το μέτρο αυτό αφενός αποτελεί στήριξη των ανέργων και αφετέρου στήριξη του αγροτικού τομέα καθώς οι αγρότες έχουν ανάγκη από εργάτες γης. Κι αυτό γιατί με την πανδημία του κορωνοϊού έχει επιβληθεί σφράγισμα των συνόρων για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας. Έτσι ένας από τους κλάδους που έχει δεχθεί καίριο πλήγμα – εκτός από τον τουρισμό – είναι αυτός της γεωργίας. Τη στιγμή μάλιστα που οι εργάτες γης από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες που απασχολούνται στη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας υπολογίζονται σε περίπου 8.000 με 10.000, οι παραγωγοί εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τη φετινή σοδειά.

Μοιραστείτε την είδηση