Η «τρομοκρατία» της Δημοτικής Αρχής | Θ. Σταθάκης

Δεν είναι μόνο η «τρομοκρατία» κορωνοϊού, υπάρχει και η δημοτική, αναφέρει σε επιστολή του, με θέμα τη στέγαση των Λυκείων Κισάμου, ο Θοδωρής Σταθάκης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Κισσάμου, αφήνοντας αιχμές για τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου.

Ο κ. Σταθάκης συνεχίζει:

Χθες στο δημοτικό συμβούλιο Κισσάμου διαπιστώσαμε «ιδίοις όμμασι», μια συνεδρίαση με αυτά τα χαρακτηριστικά να κυριαρχούν.

Ζητήσαμε υπεύθυνα και συντεταγμένα, την συζήτηση για το ποια σχολεία πρέπει συνυπάρξουν στον ίδιο αύλειο χώρο.

Τα παιδιά των δυο γυμνασίων ή γυμνασίου και λυκείου?

«Αποτύχαμε παταγωδώς» , μας είπε ο κ. Δήμαρχος. Για ποιό πράγμα αναρωτηθήκαμε (οι της Αντιπολίτευσης); είναι ζήτημα πολιτικής ή δημοτικής αντιπαράθεσης η ζωή των παιδιών μας; για εμάς σίγουρα όχι.

Εσείς αποτύχατε κ. Δήμαρχε, διότι αυτό το τόσο σημαντικό θέμα το μετατρέψετε σε δημοτική αντιπαράθεση. Από την μέρα που καταθέσαμε την αίτηση, σας «έπιασε» από ότι διαπιστώσαμε κάποιος πανικός. Άραγε για ποιόν άλλον λόγο, εκτός των παιδιών μας,  έχει τόσο σημασία για εσάς,  ποιά σχολεία, 1ο Γυμνάσιο με το  ΓΕΛ ή με το 2ο Γυμνάσιο θα συνυπάρξουν; «Τι σκοπιμότητα άραγε εξυπηρετεί την μείζονα  αντιπολίτευση» η όποια συνύπαρξη, όπως ακούσαμε στην συνεδρίαση;

Επειδή επιλεκτικά, όταν δεν βολεύει την δημοτική αρχή, δεν παρουσιάζονται ΜΜΕ στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, σας ενημερώνω  τι διαδραματίστηκε κατά την χθεσινή συζήτηση.

Πρώτον, δεν ξεκίνησαν να μιλήσουν οι ειδικοί (κατά την άποψη μας), που είχαν κληθεί, η  ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του κέντρου κοινότητας του δήμου μας. Ξεκίνησαν όλοι οι διευθυντές των σχολείων ( πλην του κ. Ζουριδάκη διευθυντή του ΕΠΑΛ, που δεν του έδωσαν το λόγο, διότι δεν τον αφορά είπε η κ. πρόεδρος το θέμα).
Μετά όλοι οι πρόεδροι συλλόγων γονέων, πλην του κ. Παπαδάκη του συλλόγου γονέων ΓΕΛ, ο οποίος δεν παρευρέθηκε, αφού όπως έγραψε στο σάιτ που διαχειρίζεται, η απόφαση είχε ληφθεί (από την δημοτική αρχή), με συναντήσεις συνεχείς των θεσμικών εμπλεκομένων. Ο κύριος Παπαδάκης κατέθεσε επιστολή προς το σώμα, την οποία επιστολή μέλη της δημοτικής αρχής ζητούσαν να διαβαστεί πριν την έναρξη της συζήτησης, το οποίο και έπραξε η κ. πρόεδρος. Για ποιό λόγο; μα απλά να ακουστεί, ότι η πρόταση του συλλόγου γονέων ΓΕΛ, δεν είναι ίδια με της μείζονος αντιπολίτευσης και ότι θα την  καταθέσουν στην υπό σύσταση επιτροπή Παιδείας.

 Όλοι οι ομιλητές (έχω κρατήσει σημειώσεις, γιατί υπολογίζω ότι θα αργήσουν πολύ τα πρακτικά), αναφέρθηκαν, διεξοδικά κάποιοι, ότι δεν πρέπει να «διαλύσουμε» ένα σχολείο που δεν φταίει. Άλλοι,  ότι δεν θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους εκπαιδευτικούς του 2ο Γυμνασίου και ότι στην θέση τους τα ίδια θα έλεγαν. Για τα παιδιά καμία αναφορά, εξαίρεση η κ. πρόεδρος του 1ο Γυμνασίου που αναφέρθηκε, ότι δεν μιλάμε  για την ψυχολογία των παιδιών, αλλά και αυτή όμως όπως δήλωσε αμέσως μετά, δίπλα στον αγώνα του 2ο Γυμνασίου. Οι μοναδικοί που πήραν θέση,  σύμφωνα με το θέμα,  ήταν ο σύλλογος διδασκόντων του 1ο Γυμνασίου κατά πλειοψηφία, όπως  αναφέρθηκε, ότι πρέπει να συνυπάρξουν τα δυο γυμνάσια μαζί και ο διευθυντής του 1ο Γυμνασίου που είπε την προσωπική του θέση, ή οποία είναι να είναι το ΓΕΛ μαζί με το Γυμνάσιο.

 Οι δε επιστήμονες τι να πουν άραγε,  στο τέλος που τους έδωσαν τον λόγο,  μετά από αυτό το κλίμα; Απλά δυο λέξεις,  ότι δεν υπάρχει βιβλιογραφία που να αποκλείει την συνύπαρξη Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο χειμώνας είναι κοντά, ο δρόμος μακρύς, τα προβλήματα στα παιδιά, η ευθύνη στον δήμαρχο και την δημοτική αρχή, σε καμία περίπτωση στους εκπαιδευτικούς που αντιδρούν. Διότι όπως πολύ σωστά έγραψε σε ανάρτηση του ο κ. διευθυντής του ΓΕΛ, «οι εκπαιδευτικοί πάμε όπου μας ορίζουν οι αρμόδιοι». Έπρεπε βέβαια να πει την άποψη του,  ποιά συνύπαρξη είναι η καταλληλότερη με αυτές τις συνθήκες.

Συγχαίρω αυτούς που διατύπωσαν δημόσια την άποψη τους, για το συγκεκριμένο ερώτημα, ξανά τονίζω, όποια και εάν ήταν, όλες σεβαστές.

Για τον αγαπητό πρόεδρο και μέλη του συλλόγου γονέων του 2ο Γυμνασίου που θεωρούν ότι δεν πρέπει να μεταφερθεί το πρόβλημα σε αυτούς, έχω να πω ,ότι μετά από κάθε τέλος σχολικής χρονιάς θα τους μεταφέρεται, διότι όσα παιδιά τους συνεχίζουν στο γενικό λύκειο θα πηγαίνουν  στο 1ο Γυμνάσιο,  τόσο  οξύμωρο τελικά.

Όσο για τους γονείς που φοιτούν τα παιδιά στο ΓΕΛ που αυτά «θα πληρώσουν την νύφη, όπως και του 1ο Γυμνασίου»  καλή υπομονή και δύναμη να ανταπεξέλθουν. Έτσι έχουν τα πράγματα, έτσι διοικούν κάποιοι, ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής που υποστήριζαν το χειμώνα ότι πρέπει να είναι μαζί τα δυο γυμνάσια, σιώπησαν!!!

Επιπλέον ξέχασα να αναφέρω ότι υπήρχε έξτρα εισήγηση του δημάρχου που από την αρχή έλεγε ότι δεν χρειάζεται να συζητηθεί το θέμα διότι θα πάει στην επιτροπή Παιδείας που θα συστήσει.

Στο τέλος τους πήρε ένα τέταρτο για να δουν τι απόφαση θα γράψουν, μπερδεύονται μόνοι τους, εμένα κατηγορούσε ότι τους βάζω τρικλοποδιές.

Υ.Γ.

1. Ακόμα και σε επόμενο θέμα,  που κάποιος δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής είπε ότι απέχει από την απόφαση, εκεί να δείτε αντίδραση.

2. Αγαπητέ Πρόεδρε Συλλόγου του ΓΕΛ, δεν θα συζητηθεί καμία πρόταση σας στην επιτροπή Παιδείας, μόνο εάν υπάρξουν ευτράπελα κατά την σχολική χρονιά, σας παραμύθιασαν και εσάς.

Μοιραστείτε την είδηση