Η Λ. Μενδώνη στα Χανιά | υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια

Υπεγράφη σήμερα, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων προγραμματική σύμβασημε τίτλο Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων.

Τη σύμβαση υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Από τη στιγμή που τα Νεώρια αποκατασταθούν και αποδοθούν οι σωστές χρήσεις σε αυτά μπορεί να αποτελέσουν έναν τεράστιο αναπτυξιακό πόρο, παράλληλα με την πολιτιστική δυναμική, για τον τόπο. Μπορούν να συνδυάσουν πάρα πολλές χρήσεις που ακόμα σήμερα, κανείς από εμάς δεν τις έχει στο μυαλό του, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική η μελέτη και η προσέγγιση την οποία θα κάνουν οι ειδικοί επιστήμονες του Πολυτεχνείου Κρήτης, όχι μόνο για την αποκατάσταση των κτηρίων αλλά για την απόδοση της σωστής χρήσης σε αυτά. Μπορούν να συνδυάσουν, το πολύ εύκολο που μας έρχεται στο μυαλό, την πολιτιστική κληρονομιά με τη σύγχρονη δημιουργία, αλλά όχι μόνο. Αυτή είναι η μια παράμετρος. Μια πολύ σημαντική παράμετρος, αλλά δεν είναι η μοναδική. Μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικά μια κυψέλη ή πολλές κυψέλες, ένα συγκρότημα μοναδικής αναπτυξιακής δύναμης και δυνατότητας για τον τόπο», ειπε σχετικα η κ. Μενδώνη.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο εσωτερικό ρων κτιρίων.

Μοιραστείτε την είδηση