«Η καθαριότητα στα σχολεία» | τηλεδιάσκεψη Κουράκη – Κεραμέως

Σε τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη κεραμέως, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο, την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Γκίκα, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου και  Προέδρους των ΠΕΔ της χώρας, συμμετείχε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε το κρίσιμο θέμα της  επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων την 1η Ιουνίου, η προετοιμασία που έχει γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείςκαι  την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας των σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος, οι οποίες προκύπτουν από τη λειτουργία των σχολείων και την τήρηση των αναγκαίων μέτρων.

Σε ετοιμότητα οι Δήμοι

Ο Γιάννης Κουράκης κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι από πλευρά Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέσα από τη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών,  υπάρχει προετοιμασία και ετοιμότητα, τόσο για το σημαντικό ζήτημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων, όσο και τον εφοδιασμό τους με όλα τα απαραίτητα μέσα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής από τους μαθητές.

Μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστών/στριών και ρύθμιση αμοιβών

Επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης μετέφερε στην κ. Κεραμέως και τον κ. Λιβάνιο την ανάγκη ρύθμισης των αμοιβών των σχολικών καθαριστών/στριών(που είναι πολύ χαμηλές) λόγω και του επιπλέον φόρτου εργασίας τους καθώς και το ζήτημα της μονιμοποίησης τους καθώς καλύπτουν και εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε στον Γ. Κουράκη ότι από το Φθινόπωρο το θέμα αναφορικά με το καθεστώς απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών/στών θα τεθεί σε διάλογο, ενώ σε ερώτημα του Προέδρου της ΠΕΔ για την επόμενη έκτακτη ενίσχυση των Δήμων, ο κ. Λιβάνιος απάντησε ότι θα πραγματοποιηθεί με βάση τα απολογιστικά στοιχεία των Δήμων για τις απώλειες των εσόδων τους.

Μοιραστείτε την είδηση