«Γύρη λουλουδιών, γύρη μελισσών» | ενημερωτική εκδήλωση

Εκδήλωση με θέμα «Γύρη λουλουδιών, γύρη μελισσών» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στις 19:00, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, στο πλαίσιο των «Αλληλοδιδακτικών Κύκλων Γεωργίας».

Ομιλητές

Η Παναγιώτα Γώτσιου, βιολόγος – ερευνήτρια στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), θα δώσει πληροφορίες για τη γύρη των φυτών, την επιστήμη που τη μελετά (παλυνολογία) και τη σύνδεσή της με διάφορους κλάδους επιστημών (όπως αρχαιοβοτανική, ιστορική γεωλογία, παλαιοντολογία, εξελικτική βιολογία, εροβιολογία/αλλεργιολογία, εγκληματολογία/ιατροδικαστική). Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σχέση της γύρης με τις μέλισσες, την επικονίαση των φυτών και τη μελισσοπαλυνολογία (μελέτη της γύρης στο μέλι).

Η Μαρία Μπροκαλάκη, διαιτολόγος – διατροφολόγος, θα μιλήσει για τη χημική σύσταση, τις ιδιότητες και τη διατροφική αξία της γύρης των μελισσών.

Ο μελισσοκόμος Αντώνης Παπαγιαννάκης θα μιλήσει και θα δείξει στην πράξη με ποιο τρόπο λαμβάνεται η γύρη από τη γυρεοπαγίδα της κυψέλης των μελισσών και για το τι θα πρέπει να προσέχει ο παραγωγός και ο καταναλωτής.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Διοργάνωση:«χωριά βδ Κρήτης» και η συλλογικότητα εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου «Terra Verde» (Γη Πράσινη).

Μοιραστείτε την είδηση