Για τους παραγωγούς | Πολάκης στη Βουλή καλεί Βορίδη για άμεση πολιτική απόφαση και εκταμίευση 4.000.000€

Με την Επίκαιρη Ερώτηση που διατύπωσε για να υποστηρίξει τους παραγωγούς της Κουντούρας, του Ελαφονησίου καιτου Πλατάνου, που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και τις κακοκαιρίες των προηγούμενων εβδομάδων (μέσα σε μόλις 4 μέρες 2 φορές διαδοχικά και με βίαιο τρόπο) ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης καλεί σε άμεση πολιτική παρέμβαση τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ώστε οι αγρότες και παραγωγοί του νομού Χανίων να αποζημιωθούν άμεσα σε ένα ύψος 4.000.000 € σε πρώτη φάση.

Στην διαδικασία της ερώτησης ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε αριθμούς περιγράφοντας την καταστροφή, που συνολικά ξεπερνά τα 1000 στρέμματα στα θερμοκήπια και σε ελαιοκαλλιέργιες, ενώ επανέφερε και το ζήτημα του εντόμου (tuta absoluta) που επιτέθηκε στην παραγωγή της ντομάτας τη φετινή χρονιά. Δείτε στο απόσπασμα της συζήτησης από το ελληνικό κοινοβούλιο τι απάντησε στoν Χανιώτη βουλευτή ο υπουργός Μάκης Βορίδης για την εκταμίευση των αποζημιώσεων μέχρι το τέλος του χρόνου από το μηχανισμό De minimis.

Ολοκλήρωσα πριν λίγο στη Βουλή την υποστήριξη της Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μ….

Posted by Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis on Thursday, November 28, 2019
Μοιραστείτε την είδηση